CTP, reacție dură după renunțarea lui Florin Cîțu: Era sperietoare de ciori

CTP, reacție dură după renunțarea lui Florin Cîțu: Era sperietoare de ciori
CTP, reacție dură după renunțarea lui Florin Cîțu

Premierul desemnat Florin Cîțu s-a retras înainte de votul de învestitură din Parlament. În această situație, președintele Klaus Iohannis va chema partidele politice la Cotroceni și va face o nouă propunere de premier. Între timp, vin reacțiile. Ce spune gazetarul CTP?

CTP, reacție dură după renunțarea lui Florin Cîțu

Florin Cîțu și-a depus mandatul. Retragerea ar veni pe fondul crizei COVID-19 și în contextul în care alegerile anticipate par imposibil de organizat, drept pentru care următoarea propunere de premier va fi una care trebuie să adune o majoritate, așa încât să fie învestit un guvern până la alegerile parlamentare la termen, de la finalul anului.

În această situație, șeful de stat va chema partidele politice la Cotroceni și va face o nouă propunere de premier. În cursul zilei de astăzi, liderul statului va face o declarație de presă. La această oră, Ludovic Orban discută cu mai mulți apropiați în legătură cu hotărârile care urmează si fie luate.

CTP, reacție dură după renunțarea lui Florin Cîțu: Era sperietoare de ciori
Vasile Florin Citu

Retragerea lui Cîțu reprezintă ”închiderea cercului ridicolului pe care l-a început PNL sub înțeleapta conducere a președintelui Iohannis”, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că ”forfota anticipatelor a fost degeaba” și că ”PSD beneficiază enorm din acest ridicol pe care l-a produs episodul Cîțu”.

„Închide cercul ridicolului pe care l-a început PNL”

„Închide cercul ridicolului pe care l-a început Partidul Naţional Liberal sub înţeleapta conducere a preşedintelui Iohannis. Pentru că domnul Cîţu plecând acum din funcţie nu face decât să certifice faptul că era un premier sperietoare de ciori sau marionetă.

În mod normal, domnul Cîţu ar fi trebuit să rămână în Parlament şi să aştepte validarea sau invalidarea. Nu avea voie să facă această micşare. Această demisie nu paote să însemne un lucru bun în niciun fel. N-are cum. Premierul României îşi dă demisia în condiţiile în care avem această criză reală, şi el îşi dă demisia. Cum să justifici aşa ceva?”, a spus CTP.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI