CTP, reacție după ce Iohannis le-a cerut românilor să stea în casă de Paște. ”Sunt enervați de virus!”

CTP, reacție după ce Iohannis le-a cerut românilor să stea în casă de Paște. ”Sunt enervați de virus!”. Sursa foto: cotidianul.ro

Cristian Tudor Popescu l-a lăudat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru mesajul prin care le-a transmis românilor să stea acasă de Paşte. Jurnalistul a spus că atitudinea lui Klaus Iohannis trebuie „preţuită”, comparativ cu comportamentul altor conducători din lume.

CTP, reacție după ce Iohannis le-a cerut românilor să stea în casă de Paște

Cristian Tudor Popescu a amintit că preşedintele Braziliei a făcut băi de mulţime în timp de epidemie de coronavirus. De asemenea, jurnalistul a amintit de reacţia premierului Marii Britanii de dinainte de escaladarea epidemiei de coronavirus în Europa.

Ce a făcut Boris Johnson, premierul britanic, poate oamenii îşi mai aduc aminte. La începutul epidemiei spunea că nu e nevoie de nicio izolare, să ne vedem de treabă, doar să ne spălăm pe mâini, atât cât durează să cânţi de două ori mulţi ani trăiască„, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

De asemenea, un alt preşedinte care a greşit, în opinia lui Cristian Tudor Popescu este Donald Trump. „Donald Trump trata coronavirusul ca pe o gripă banală şi care nici acum nu vrea să poarte mască facială, în faţa întregii lumi„, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

De aici, jurnalistul a pornit cu laude la preşedintele Klaus Iohannis, atât pentru mesajul pentru români de a sta acasă de Paşte, precum şi cu mesajele de dinainte.

CTP, reacție după ce Iohannis le-a cerut românilor să stea în casă de Paște. ”Sunt enervați de virus!”
CTP, reacție după ce Iohannis le-a cerut românilor să stea în casă de Paște. ”Sunt enervați de virus!”

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis ar trebui „preţuit”

Atitudinea preşedintelui Iohannis ar trebui preţuită de către cetăţenii României. Apoi, dânsul a mai spus ceva, înainte de a vorbi de Paşte şi de cum le va petrece. A spus că nu e cazul să ne relaxăm. Foarte bine că a făcut asta. De ce, pentru că se creează o iluzie aici dată de numărul mic relativ de infectări şi de morţi.

Sunt atâtea ţări care au zeci de mii de morţi şi sute de mii de infectări, în timp ce Rpmânia are 200 de morţi şi 5000 de infectări. Şi atunci, în România, acum, sunt foarte puţin oamenii care sunt afectaţi de coronavirus. Sunt cei infectaţi, familiile lor, ale celor care au murit, iar restul până 19 milioane sunt enervaţi de coronavirus.  Îi apasă mai mult faptul că stau în casă, că starea lor psihică se degradează, ei nu ies, nu interacţionează…” a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a lăudat mesajul preşedintelui în care i-a sfătuit pe români să stea în casă. ” Preşedintele Iohannis a spus că va petrece Paştele acasă, alături de soţia sa Carmen. O modalitate de comunicare foarte bună, a transmis o ancoră vizuală. Românii parcă îl văd cu lumânarea în mână cum re roagă alături de soţia sa Carmen, mai ales că se ştie că preşedintele nu este ateu. A mers şi anul trecut la biserică„, a masi spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul speră ca românii să fi înţeles mesajul şi să petreacă Paştele acasă şi a mai spus că şi dacă ar fi mers la biserică să se roage oricum nu ar fi rezolvat nimic, pentru că Dumnezeu nu poate face nimic împotriva coronavirusului.

Dumnezeu nu poate face nimic împotriva coronavirusului, nici pupatul de moaşte

Dumnezeu nu poate face nimic in fata acestui virus infim, o creatura dintre viu si neviu, este neglijabil si Dumnezeu nu-i face faţă. Dacă ne strângem acum toţi în biserici să ne rugăm atunci vom muri unul cate unul. Poate înţelegem că pupatul moaştelor şi icoanelor nu ajută mai mult decât pupatul tubului de la terapie intensivă.

Poate unii credincioşi vor întelege asta, că Dumnezeul colectiv poate fi înlocuit de un Dumnezeu al fiecăruia, să i te rogi în singuratea casei tale. Îl vei descoperi pe Dumnezeul tău, să nu i-l impui altora.

Acum, în epidemie de coronavirus, Dumnezeu ne învaţă să ne iubim aproapele, pentru că numai aşa îl vei putea iubi deplin pe Dumnezeu, covidul ne învaţă să ne iubim departele„, a mai declarat Cristian Tudor Popescu, adăugând că testul de coronavirus va demosntra dacă suntem un popor sau suntem o adunătură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI