03 apr. 2020 | 12:05

Cristian Tudor Popescu, acuzații grave la adresa președintelui Iohannis cu privire la bonusul oferit medicilor

Știri generale
Cristian Tudor Popescu, acuzații grave la adresa președintelui Iohannis cu privire la bonusul oferit medicilor

În cursul zilei de joi, președintele Klaus Iohannis a intervenit cu o solicitare către premierul Ludovic Orban, pentru a le oferi medicilor care lucreză cu pacienți infectați cu COVID-19 un bonus de 500 de euro. Aceste măsuri au fost discutate în urma situației de criză declanșată la Spitalul din Suceava, după ce conducerea instituției și-a prezentat demisia. Propunerea a fost receptată cu un dezacord total din partea gazetarului Cristian Tudor Popescu, acesta explicând în stilul caracteristic cum se traduce acest bonus.

Declarația președintelui Klaus Iohannis

În cadrul unei videoconferințe, Klaus Iohannis a vorbit despre situația critică în care se afla Suceava, menționând faptul că medicii din România ocupă un loc extrem de important pentru protejarea populației. În cele din urmă, președintele României a solicitat un bonus de 500 de euro pentru fiecare medic care se află în prima linie.

Și vreau în acest cadru să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României, în acest sens am avut astăzi mai multe discuții. Personalul medical, medicii noștri sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei.

Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aștepări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte furmoase.

Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună.

Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul videoconferinței.

Reacția lui Cristian Tudor Popescu la decizia președintelui

Ca reacție la anunțul făcut de președinte, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a sărit la atac! Acesta ține să-și justifice reacția, ca urmare a faptului că medicii primesc ceva ce nu au cerut, dar în schimb, protecția lor și a familiilor nu este asigurată.

Șpagă de protecție

Ca să stopeze demisiile, președintele Iohannis recurge la metoda strămoșească: îi cointeresează cu o șpagă de 500 euro pe medicii care lucrează cu pacienți Covid. Deși, niciun cadru medical nu a cerut bani în plus, toți solicită echipamente de protecție, aparatură și medicamente.

Să fie primit! Măcar de-ar funcționa!…„, a fost mesajul publicat de gazetar pe pagina sa de Facebook.