CTP, reacție acidă. Motivul pentru care nu ar mai veni niciodată la Digi24: „Nu suntem pe vremea lui Ceaușescu”

CTP, reacție acidă. Motivul pentru care nu ar mai veni niciodată la Digi24: „Nu suntem pe vremea lui Ceaușescu”
George Simion, sau cum „circul și pâinea” se desfășoară în Parlamentul României

Realitatea politică a momentului ni-l aduce încă odată în prim-plan, dacă mai era nevoie, pe George Simion. În urmă cu 3 zile, invitat în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu era ministrul Virgil Popescu. În timp ce acesta se afla LIVE la Digi24, în curtea televiziunii, liderul AUR avea să facă ceea ce știe el mai bine. George Simion a oferit, în direct pe Facebook, „circ și pâine”. Motivul pentru care s-a întâmplat asta era că vroia un drept la replică, cu forța, la Digi24. Totul venea ca urmare a unei discuții aprinse avute de Virgil Popescu și George Simion, în aceeași zi, în Parlament. La nici 24 de ore de la incident, celebrul jurnalist Cristian Tudor Popescu a făcut comentarii pe tema în cauză, tot în direct la postul amintit.

Pe vremea romanilor era „circ și pâine”

Încă de pe vremea romanilor, când împărații vroiau să impresioneze și să subjuge populația, se dădea „circ și pâine”. Asta se întâmpla mai ales la celebrele lupte de gladiatori.

Împărații le ofereau lupte până la moarte, dar în aceași timp, pentru a-i avea de partea lor, le oferau și pâine, direct în arena gladiatorilor. Asta era, de fapt, principala și singura modalitate de a distra gloata avidă de pâine și sânge.

Aventurile lui George Simion. Sau cum „circul și pâinea” se desfășoară în Parlamentul României

Zeci de secole mai târziu, într-o altfel de arenă, cea a Parlamentului României, se pare că trendul a revenit, oferit de liderul AUR, George Simion. În mai multe situații, liderul partidului a fost somat să părăsească sala de ședință, tocmai datorită acestor obiceiuri. Dar, George Simion nu se lasă.

Ultimele sale LIVE-uri pe Facebook l-au găsit în postura de revoluționar în dialogul, deloc deontologic, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Lucrurile au degenerat rapid în acuzații și apelative deloc folosite, în mod normal, într-o astfel de instituție.

.. și circul continuă la Digi24

După acest moment, ministrul este invitat de către Cosmin Prelipceanu în cadrul emisiunii sale de seară, de la Digi24. Aflând de acest lucru, și invocând Legea Audiovizualului, George Simion, cu de la sine putere, decide să dea buzna peste intervievat, chiar în studioul postului. Politicianul vroia dreptul la replică!

Numai că, aici în curtea inistituției, de altfel private, George Simion s-a lovit de bodyguarzii instituției. Totul avea să fie văzut, din nou, LIVE pe pagina de Facebook a liderului AUR. Lucrurile au degenerat serios, fiind apăsat și butonul de panică, ulterior venind și echipaje de poliție.

În cele din urmă, extrem de revoltat că nu i s-a dat dreptul la replică, George Simion avea să abandoneze misiunea sa de apărător al românilor în fața unei echipe de bodyguarzi deloc impresionați de pesoana sa.

„Eu nu mai vin în postul Digi24”

La nici 24 de ore de la incident, invitat în studioul Digi24, fiind deja o prezență permanentă, jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP), a reacționat cât se poate de dur la cele întâmplate. Radical din fire, și așa cum îl știe o țară întreagă, jurnalistul, în mod democratic, declara:

„Vreau, de asemenea, să salut atitudinea postului Digi24 de a nu invita în studio niciun reprezentant al acestei formațiuni, AUR, și cu atât mai puțin pe șeful ei. Nu ar avea ce să caute aici și au unde să se exprime, dacă nu sunt primiți la Digi24.

Sunt primiți de multe ori cu covor roșu la celelalte televiziuni de știri. Dacă vreun reprezentant AUR sau domnul acesta ar călca aici, ar sta pe acest scaun, atunci eu nu mai vin în postul Digi24. În modul cel mai democratic cu putință.

Deci, spuneam că au unde să se exprime. Nu suntem pe vremea lui Ceaușescu ca Digi24 să fie Televiziunea Română, singura! Și atunci – domnule, n-au, dacă n-ai acces la televiziunea de stat și singura, atunci ești cenzurat, ești discriminat! Nu!”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Acțiunile, din ce în ce mai violente, ale liderului AUR pe holurile Parlamentului, și nu numai, au determinat schimbări ale protocoalelor, cel puțin în Senatul României.

Cu toate astea, se pare că George Simion nu se lasă, și-și continuă misiunea de apărător al românilor, misiune care nu este agreată de marea masă în general, ci doar de o mică parte.