CTP, nemilos la adresa lui Vlad Voiculescu după demitere: ”Dintr-un activist umanist bun într-un politican prost”

CTP, nemilos la adresa lui Vlad Voiculescu după demitere: ”Dintr-un activist umanist bun într-un politican prost”
CTP a fost nemilos la adresa lui Vlad Voiculescu după demiterea din funcția de ministru al Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis astăzi. În urma ultimelor scandaluri de presă, premierul Florin Cîțu a cerut revocarea sa din funcție. CTP a comentat cea mai recentă mișcare de pe scena politică: „Toate greșelile lui sunt de politician prost” .

CTP, despre demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

În urmă cu câteva ore, la Palatul Victoria a avut loc o discuție între premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna. În urma acesteia, prim-ministrul a decis să propună președintelui Klaus Iohannis revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu. Tensiunea care există în momentul de față la nivelul Guvernului vine pe fondul erorile făcute de ministrul Sănătății. Cîțu a avut susținere din partea USR și din partea celor de la PLUS. Dan Barna va fi interimar.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că demiterea lui Voiculescu este normală, din cauza deciziilor luate fără înștiințarea premierului. Gazetarul completează că ministrul nu a greșit ca un activit umanist bun, ci ca un politician prost.

„Nu apreciază exact consecințele acțiunilor sale”

„Pentru mine, evoluția lui Vlad Voiculescu în calitate de ministru al Sănătății a fost una dintre cele mai neplăcute surprize de când observ viața politică, guvernamentală din România de 30 de ani încoace. Din primul moment, domnul Voiculescu a avut un comportament nu de activist umanist, așa cum a fost înainte de a fi ministru – a fost un om care s-a ocupat îndeaproape de cei aflați în suferință, de copiii bolnavi și a făcut niște lucruri bune în direcția asta.

Nu s-a comportat și nu a greșit ca un activist al societății civile. Pentru că, dacă s-ar fi întâmplat asta, aș fi înțeles: da, a venit cu niște lucruri, cu idealisme, cu utopii umanitare și s-a ciocnit de sistem, de politică, de diversele operațiuni de culise, de putreziciunea sistemului și atunci a greșit. Nu.

Spre surprinderea mea, toate greșelile lui Vlad Voiculescu – și nu au fost deloc puține – sunt greșeli de politician prost. Nu știu cum a fost posibil ca peste noapte să se transforme domnul Vlad Voiculescu dintr-un activist umanist bun într-un politican prost. Au fost încercări de a lua prim-planul ca imagine, prin hărțuieli, mici încăierări de imagine cu partenerii de coaliție.

Prost înseamnă o persoană incapabilă să aprecieze exact consecințele acțiunilor sale. (…) Dl. Voiculescu nu a gândit consecințele propriilor sale acțiuni. Nu l-am văzut niciun moment ducându-se spre lucruri fundamentale, spre funcționarea sistemului medical”, a declarat CTP la Digi 24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI