CTP n-o iartă pe Simona Halep: „A făcut atacul de panică de rușine”

CTP n-o iartă pe Simona Halep: „A făcut atacul de panică de rușine”
Cristian Tudor Popescu a găsit o altă cauză pentru atacul de panică suferit de Simona Halep la Roland Garros
CTP n-o iartă pe Simona Halep. Fostul lider mondial a pierdut meciul din turul 2 de la Roland Garros contra chinezoaicei Qinwen Zheng (74 WTA), scor 6-2, 2-6, 1-6. La finalul partidei, românca a explicat că a suferit un atac de panică pe care n-a știut cum să-l gestioneze. Halep a dat vina pe presiunea pe care a pus-o pe ea însăși în dorința de a obține un rezultat bun. Cristian Tudor Popescu, cunoscutul jurnalist, e de părere că nu aceea a fost cauza acelui atac de panică.

CTP n-o iartă pe Simona Halep

CTP n-o iartă pe Simona Halep. Pentru prima oară din 2015, fostul lider mondial a plecat de la Roland Garros înainte de optimile turneului. Românca a pierdut în turul 2, în fața chinezoaicei Qinwen Zheng (74 WTA), scor 6-2, 2-6, 1-6. După meci, soția lui Toni Iuruc a explicat că a suferit un atac de panică.

„A făcut atacul de panică de rușine”

Cristian Tudor Popescu are o altă opinie despre motivul atacului de panică suferit de Halep. În stilu-i caracteristic, cunoscutul ziarist a afirmat într-o postare făcută pe contul personal de Facebook că românca s-a panicat din cauza „neputinței și a rușinii”, atunci când se prefigura o înfrângere umilitoare. Halep a solicitat intervenția medicului în setul decisiv, la scorul de 3-0 pentru adversara care controla total meciul.

„Nu cred că Simona a avut vreo problemă respiratorie sau cardiacă în meciul cu Zheng. A făcut pur și simplu un atac de panică din pricina sentimentului de neputință, de rușinea înfrângerii inevitabile și dure la o jucătoare foarte tânără și aproape necunoscută.

Două lucruri mi se par îngrijorătoare.
Stresată să nu piardă, Simona s-a ghemuit iar în jocul ei vechi, de țăcăneală pe mâna adversarei. Care nu o ajută să ghemuiască decât de-un set. Speram că Mouratoglou a reușit s-o scoată din vizuină. Iată că nu.

Lipsa de luciditate, surprinzătoare pentru o jucătoare cu experiența ei. (…) Simona a făcut o greșeală pe care mi-e greu s-o înțeleg: s-a așezat între, nici în față, nici în spate, fiind nevoită să lovească foarte des de deasupra umărului cu reverul, fără să poată genera forță și lungime suficiente – pradă ușoară pentru loviturile agresive ale lui Zheng”, a scris CTP în textul postat pe Facebook.

„Nu am decât o consolare”

CTP a mai adăugat că singura consolare după trista întâmplare cu Halep este că aceasta nu e nevoită s-o reîntâlnească în turul 3 pe Jelena Ostapenko. Letona a învins-o pe româncă în finala din 2017, iar anul acesta a „distrus-o” cu 6- în setul decisiv al semifinalei de la Dubai.

„Nu am decât o consolare după această seară tristă. Că Simona nu a ajuns în turul 3, unde trebuia să joace cu Ostapenko. Un meci la care nu m-aș mai fi uitat…
Am fost întrebat dacă Simona Halep ar trebui să se retragă. Nici subsemnatul, nici antrenorul, nici presa, nici familia, nimeni nu are dreptul să pronunțe asta. Doar Simona”, a mai adăugat gazetarul

Totuși, CTP s-a înșelat într-o privință. Dacă ar fi ajuns în turul 3, Halep n-ar fi jucat cu Ostapenko. Letona a fost depășită în ultimul meci al zilei de joi, în trei seturi, de Alize Cornet din Franța, cea care a scos-o și pe Halep în optimile de la Australian Open.