CTP, furios pe tinerii din România: ”Nu le e rușine?” Scrisoare către cei între 18 și 49 de ani

CTP, furios pe tinerii din România: ”Nu le e rușine?” Scrisoare către cei între 18 și 49 de ani

Cristian Tudor Popescu a avut un mesaj foarte dur, la adresa tinerilor din România, care nu au mers să își exercite dreptul la vot, în primul tur al alegerilor prezidențiale. Deoarece secțiile de votare pentru turul al doilea, de duminică, pe 24 noiembrie 2019, se vor închide, peste doar câteva ore, la 21:00, gazetarul i-a atenționat pe alegători, în ceea ce privește alegerea viitorului președinte al României.

CTP, furios pe tinerii din România: ”Nu le e rușine?”

”Nu le e rușine. Tineri între 18 și 49 de ani. Vin oameni în scaun cu rotile să voteze, oameni cu cârje, iar aceștia, viguroși, sănătoși… Sunt la mall… Îi întreb pe cei care acum stau acasă: nu pute pământul sub ei? Le-am postat o scrisorică pe net că au timp să butoneze.”, a fost explicația oferită de Cristian Tudor Popescu, în direct, la Digi24.

CTP, furios pe tinerii din România: ”Nu le e rușine?” Scrisoare către cei între 18 și 49 de ani
Gazetarul le-a transmis un mesaj, pe contul său de Facebook, tinerilor din România, la scurt timp după ce a ieșit de la vot

„Băi, tineri din țara asta! M-am întors acum de la vot și vreau să vă spun ceva: Poți să fii cetățean al României, să te fi născut în România, să viețuiești în România, dacă nu te duci la vot, nu ești român! Poți să lași buletinul de vot alb, poți să-l anulezi, e dreptul tău. Sau poți să pui ștampila corect. Dar dacă nu pui nimic în urnă, tinere, nu ești român!

Plouă și e cam frig afară, și ai sângele prea rece, te chinuie lenea, te toropește nepăsarea, fă o cerere de urnă mobilă, tinere, ca Ion Iliescu. Votul este întruchiparea supremă a libertății. Dacă nu vii astăzi, înseamnă că nu-ți trebuie libertatea, vrei la stăpân. Și cine are stăpân – nu e român!”, au fost rândurile adresate de CTP, tinerilor din România.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00, în dimineața de duminică, și se vor închide la 21:00. Alegătorii au avut o prezență la vot de 45%, la puțin timp după ora 18:00. Între candidații pentru scaunul de la Cotroceni, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, exista deja o diferență foarte mare, la nivelul procentajului electoral, până la această oră. Candidatul PSD ar avea doar 33%, pe când Klaus Iohannis ar conduce detașat, cu 67%. Au mai rămas mai puțin de trei ore în care românii care încă nu au ajuns la o secție de vot o pot face, pentru a pune ștampila pe buletinul de vot.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI