CTP explică ce voturi a luat Klaus Iohannis de la ceilalți candidați. ”92,5 din cei care au votat USR l-au ales!”

Cristian Tudor Popescu a comentat rezultatul alegerilor și victoria zdrobitoare a lui Klaus Iohannis. În opinia sa, Klaus Iohannis a obținut și voturile de la unii contracandidați din primul tur, în frunte cu USR.

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi 24, victoria zdrobitoare a lui Klaus Iohannis în fața Vioricăi Dăncilă. Între altele, gazetarul și jurnalistul a spus că urmează o perioadă de bătălii interne în interiorul PSD. Viorica Dăncilă a spus că nu-și dă demisia, dar, mai mult ca sigur, o vor vrea mulți plecată din fruntea partidului.

CTP consideră că zilele acesteia îi sunt numărate. Mai mult, jurnalistul a remarcat și prezența mult mai mare la vot decât cea pe care și-ar fi dorit-o PSD.

”Nu am crezut că se adună prezența în primul rând având în vedere toate condițiile, mai ales vremea de afară. Plus propaganda PSD care a trecut de la votați Dăncilă la demobilizarea maselor: toți sunt o apă și-un pământ. PSD a vrut mereu votanți puțini”, a spus Cristian Tudor Popescu.

CTP explică ce voturi a luat Iohannis de la contracandidați

CTP analizează candidații la alegerile prezidențiale
CTP analizează candidații la alegerile prezidențiale

Cristian Tudor Popescu a încercat și o explicație referitoare la voturile lui Iohannis. Jurnalistul crede că multe voturi au venit, spre exemplu, de la USR.

„(…) USR, cei care au votat Barna au ales în turul al doilea Iohannis – undeva la 92,5%. (n.red. – votanții candidatului independent)Diaconu: 65,7% au votat cu Dăncilă, Paleologu – 72,3% Klaus Iohannis, Kelemen Hunor – 89,3% Klaus Iohannis”, spune CTP.

CTP crede că peste 60% dintre voturile pe care le-au primit ceilalți candidați în primul tur au mers acum la Klaus Iohannis.

„Se schimbă lucrurile, votul ăsta arată încotro merge orientarea electorală – spre Iohannis, liberali, eventuali aliați – USR,PMP. Politicianul nostru se orientează. (…) Unii primari PSD vor trece de partea poporului acum, alții își vor rezolva local ca să își salveze pielea. Și așa sunt furioși că au investit în partid și nu a ieșit nimic: catastrofa e totală”, mai crede jurnalistul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI