CTP, după despărțirea anunțată de Simona Halep: ‘Mă așteptam, nu e o surpriză’

CTP, după despărțirea anunțată de Simona Halep: ‘Mă așteptam, nu e o surpriză’
Jurnalistul are o propunere pentru Simona Halep pentru un nou antrenor

Printr-o decizie surprinzătoare fosta numărul unu mondial, Simona Halep, și-a anunțat despărțirea de antrenorul australian Darren Cahill. Nu ar fi la prima decizie de acest fel, existând un precedent în 2019. Și atunci Simona își începea sezonul competițional fără Cahill pe bancă, la Wimbledon. După anunțul de astăzi, Cristian Tudor Popescu a comentat decizia, având și o recomandare pentru Simona.

Simona Halep renunță pentur a doua oară la Darren Cahill

Prima oară când se despărțea de antrenorul asutralian era în 2019 la debutul sezonului competițional de la Wimbldeon. la acel moment Daren Cahill și Simona Halep anunțau o pauză de la parteneriatul lor de succes la începutul lunii noiembrie. Australianul declara atunci că intenționa să petreacă mai mult timp cu familia sa, iar Halep declara atunci că nu intenționa să numească un înlocuitor după plecarea lui Daren Cahill.

Astăzi aflăm că Simona Halep a confirmat că s-a despărțit de Darren Cahill, după șase ani. Ea a câștigat Openul Franței din 2018, primul său titlu de Grand Slam, sub îndrumarea sa, înainte ca Darrin Cahill să părăsească echipa în 2019.

Australianul Daren Cahill, care a ghidat-o și pe Halep în finala Australian Open din 2018,  s-a întors să o antreneze pe română înaintea finalei WTA 2019, după succesul ei de la Wimbledon.

Simona Halep, acum în vârstă de 29 de ani, a suferit un accident în 2021 și a fost eliminată de la US Open în runda a patra de Elina Svitolina. Într-o postare pe contul ei oficial de Twitter, Halep a anunțat:

„După șase ani minunați de lucru împreună, Darren Cahill și cu mine am decis că este timpul să punem capăt relației noastre de lucru.

„Mulțumesc D pentru tot, pentru că m-ai făcut un jucător de tenis mai bun și o persoană mai bună”.

Cristian Tudor Popescu a anticipat despărțirea de Darren Cahill

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este printre puținii care nu a fost luat prin surprindere de această decizie a celor doi. De altfel, imediat după prima plecare a australianului, jurnalistul declara că s-ar putea ca în viitorul apropiat această despărțire să devină una permanentă. Iată că CTP a avut dreptate, comentând astăzi anunțul făcut de Simona Halep.

„Pentru mine nu este o surpriză, mă așteptam să se întâmple lucrul acesta, bine nu este că se despart Daren Cahill și Halep, dar haideți să ne gândim cât de greu le-a fost amândurora în acești ani în care au realizat lucruri extraordinare împreună. Daren Cahill  din Australia, Simona din România, fiecăruia i-a fost greu.

Lui Daren Cahill  pentru că trebuia să fie plecat de acasă atâta vreme ca să fie alături de ea, Simona pentru că nu putea să aibă antrenorul lângă ea în toată perioada competițională și în general tot timpul, pentru că așa e bine să fie un antrenor. Nu se mai putea continua în felul acesta. Sunt convins că cei doi nu s-au despărțit din cauza unei neînțelegeri, ci pur și simplu venise momentul să încheie această colaborare excepțională”, spune Crstian Tudor Popescu.

Jurnalistul are o propunere pentru Simona Halep pentru un nou antrenor

După plecarea australianului Darren Cahill este clar că Simona va avea nevoie de îndrumările unui nou antrenor care să fie la fel de bine cotat ca și acesta. În intervenția sa, Cristian Tudor Popescu a adus în discuție numele unui posibil viitor antrenor al sportive române. CTP este de părere că acest nou nume s-ar ridica la valoarea lui Darren Cahill, iar Simona ar putea să-l ia în considerare.

„Să vedem pe cine va alege Simona acum ca antrenor, dacă o să-l aleagă pe Adi Marcu, cred că va fi o alegere foarte bună. Simte probabil nevoia unui antrenor român, cu care să stea tot timpul.

Dar, pe de altă parte, ar putea în momentul de față să își ia chiar ea carnet de antrenor. A adunat atâta experiență, am văzut-o cum a jucat în ultima vreme chiar în condițiile unei accidentări nenorocite, și se vede la ea o maturitate remarcabilă în joc”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI