CTP, dezbatere aprinsă cu membrii CNA, după ce s-a propus sancționarea gazetarului. ”Imbecili!” Ce a urmat

CTP, dezbatere aprinsă cu membrii CNA, după ce s-a propus sancționarea gazetarului. ”Imbecili!” Ce a urmat
CTP, dezbatere aprinsă cu membrii CNA

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP), a avut și are, de obicei, reacții și comentarii acide. Unele dintre ele au fost taxate recent de către CNA, iar decizia l-a determinat pe jurnalist să comenteze dur.

CTP, dezbatere aprinsă cu membrii CNA

Invitat la DIGI 24 pentru o analiză asupra candidaților la Alegerile Locale, CTP a comentat profilul unora dintre aceștia. Era vorba de candidații la Primăria Generală a Capitalei. Întrebat fiind care este opinia sa referitoare la candidații la Primăria Capitalei, jurnalistul a avut un comentariu reclamat către CNA. Acesta a afirmat la acel moment că:

”Doamna Firea folosește o metodă care se poate dovedi eficientă. Dânsa vrea să obțină voturile imbecililor din orașul București, pentru că există și astfel de persoane în capitala României. Caragiale are o povestire SF, o să râdeți, Bucureștiul în anul 3000 și ceva în care îl numește Tâmpitopole.

CTP, dezbatere aprinsă cu membrii CNA, după ce s-a propus sancționarea gazetarului. ”Imbecili!” Ce a urmat
CTP acuzat de CNA

Ei, e vorba de reprezentanții acestui București, pe care îi vizează doamna Firea cu echipa asta de Balul Vampirilor. Oameni expirați în domeniile lor de activitate fie politic, fie sportiv, unii dintre ei cu crunte probleme penale așa, ajunși la o vârstă. În România există și imbecili, așa cum v-am spus și v-o repet. Nu? Ca să-l votezi pe Mitică Dragomir acum sau pe Anghel Iordănescu la Primăria Capitalei înseamnă că ai un discernământ foarte limitat”, a spus CTP, la Digi24.

S-a propus sancționarea gazetarului

În urma acestor afirmații CNA a fost sesizat, iar cel care a făcut sesizarea cerând „ pedepsirea exemplară a acestor declarații”. Astfel, Cristian Tudor Popescu a fost chemat în fața comisie de evaluare a CNA și și-a spus punctul de vedere în ședința CNA, conform celor de la paginademedia.ro.

”Mă voi referi strict în ceea ce este cuprins în această reclamație. Eu nu am aplicat nimănui un nume și prenume, unei persoane sau unui grup de persoane. Nu am aplicat calificativul de imbecil. Am afirmat că în București există imecibili. Nu am aplicat nimănui în mod expres acest calificativ. Este o afirmație lipsită de justificare. Am spus că doar în oraș există și imbecili. De unde știe dânsul că postul de știri este vizionat de copii, un post axat pe politic, pe social? Nu este un post de desene animate. Cum să se uite copiii la Digi24? Persoana aceasta indică cum trebuie să fie linia postului. Cum poți să ceri pedepsirea exemplară? Când faci o reclamație poți să ceri dreaptă judecată asupra cazului în speță, nu pedepsirea exemplară. Pedepsirea exemplară se cerea înainte de 1989.”, a declarat Cristian Tudor Popescu în ședința CNA.

A existat o intervenție a unuia dintre membrii comisie, fostul jurnalist Radu Herjeu, care a încercat să-i demonstreze reclamatului CTP că limbajul folosit nu a fost unul corect și de aceea s-au sesizat în această speță.

CTP, dezbatere aprinsă cu membrii CNA, după ce s-a propus sancționarea gazetarului. ”Imbecili!” Ce a urmat
CTP acuzat de Radu Herjeu de limbaj injurios

”Din punctul meu de vedere, termenul „imbecil”, adresat oricui, cu nume sau prenume, sau unui grup de oameni definit destul de bine, este un limbaj injurios. Domnul Popescu putea folosi ce limbaj dorește conform criteriilor pe care le are domnia sa în exprimarea publică. Moderatorul avea obligația de a-i atrage atenția domnului Popescu că termenul „imbecil” este unul injurios.”, a declarat Radu Herjeu.

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, ”acest termen nu reprezintă o injurie. O injurie nu poate fi calificată drept adevărată sau falsă, ca să fiu foarte clar: „du-te-n mă-ta” nu este nici adevărată, nici falsă. Ca și altă exprimare injurioasă.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI