CTP, avertisment pentru Simona Halep. Ce spune despre adversara din sferturi de la Wimbledon

CTP, avertisment pentru Simona Halep. Ce spune despre adversara din sferturi de la Wimbledon
CTP, avertisment pentru Halep înainte de duelul din sferturi

Cristian Tudor Popescu a lăudat-o pe Simona Halep după victoria împotriva sportivei din SUA Cori Gauff. Jurnalistul a spus că „Simona a pus șaua pe nărăvașa Cori”, dar a avertizat-o pe Halep înaintea duelului din sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

CTP, mulțumit de jocul prestat de Simona Halep

„Așa cum speram, a tratat meciul cu tânăra și talentata Cori Gauff cu seriozitate, fără niciun pic de aroganță, neconsiderând că trebuie să primească niște puncte cadou de la adversara ei pentru simplul fapt că ea este Simona Halep. Aș spune că Simona a pus șaua pe nărăvașa Cori. Este încă o victorie strălucită, după meciul cu Azarenka.

Decizia tactică a Simonei a fost opusă, de câte ori a avut ocazia a încasat ea, a lovit riscant, a schimbat direcția de joc și nu a lăsat-o pe Cori să ia inițiativa. I-a respins tentativele de a controla jocul cu echilibru deoseit apărare – atac. Singurul punct mai slab în jocul ei a fost serviciul. A avut momente în care a greșit mult, a făcut duble greșeli în serie și a fost atacabil serviciul ei, nu l-a exploatat Gauff atât cât s-ar fi putut. Un nou meci foarte solid din punct de vedere psihic și tactic al Simonei Halep”, a declarat Cristian Tudor Popescu după meci.

CTP, avertisment pentru Halep înainte de duelul din sferturi

Simona Halep o va întâlni în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon pe chinezoaica Shuai Zhang, o sportivă de 30 de ani care se află pe locul 50 WTA. Cristian Tudor Popescu este de părere că Zhang este o adversară dificilă, dar are încredere în Simona în meciul din sferturi.

„O jucătoare din China care nu este deloc comodă. Este o jucătoare dificilă și cred că Simona un singur lucru are de făcut, să mai ajusteze câte ceva la serviciu, acela mi se pare singurul punct mai slab în jocul ei, în rest este extrem de solidă, adunată, compactă în joc. Dacă menține acest nivel, are șansă și cu Zhang”, a adăugat jurnalistul.