Cine este Cori Gauff, adversara Simonei Halep de la Wimbledon. Are 15 ani și e mai periculoasă decât Serena Williams

Cine este Cori Gauff, adversara Simonei Halep de la Wimbledon. Are 15 ani și e mai periculoasă decât Serena Williams
Cori Gauff, adversara de doar 15 ani a Simonei Halep

Cori Gauff este adversara Simonei Halep în optimile de finală la Wimbledon. Sportiva din Statele Unite ale Americii are doar 15 ani și pare de neoprit pe iarba din Londra. A eliminat adversare foarte dificile și a pierdut un singur set până acum.

Cori Gauff, adversara de doar 15 ani a Simonei Halep

Cori Gauff s-a născut pe 13 martie 2004 în statul american Georgia, iar mai târziu s-a mutat în Florida pentru a putea juca tenis de performanță. Tatăl ei a fost baschetbalist, iar mama atletă, astfel că pasiunea pentru sport s-a transmis mai departe.

La doar 13 ani, a devenit cea mai tânără jucătoare care a ajuns într-o finală de US Open la nivel de junioare, după care a câștigat Roland Garros la aceeași categorie. La Wimbldeon a jucat deja 6 partide, după ce a fost nevoită să intre încă din faza calificărilor. A eliminat sportive mult mai experimentate, precum Venus Williams și Magdalena Rybarikova și i-a pus gând rău și numărului 7 mondial.

Cori Gauff
Cori Gauff

„O să pregătesc meciul cu Simona Halep la fel cum fac cu orice altă partidă. Rutina mea a mers foarte bine până acum, aşa că o să fac aceleaşi lucruri ca şi înainte. Nu ştiu dacă mă simt diferit fiind în a doua săptămâna a unui turneu de Mare Şlem. Voi vedea când o să ies pe teren. Anul trecut pe vremea asta jucam la junioare şi pierdeam în sferturi. Este un pas important pentru mine că joc în optimi la senioare”, a spus Cori Gauff înainte de duelul cu Simona Halep.

Americanca a câștigat până acum din tenis 75.000 de dolari, însă revista Forbesc scrie că sportiva va primi în acest an un milion de dolari doar din contracte de imagine.

Partida Simona Halep – Cori Gauff se joacă luni, 8 iulie, de la ora 16:30. Meciul poate fi urmărit în format live tex și video accesând link-ul de aici.

Urmăriți Playtech.ro și pe