CTP a văzut umilința supremă: Ce a făcut Ludovic Orban, de fapt, după ce Cîțu a fost numit premier

CTP a văzut umilința supremă: Ce a făcut Ludovic Orban, de fapt, după ce Cîțu a fost numit premier
Cristian Tudor Popescu a văzut umilința supremă

La finalul negocierilor din coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR, cele trei partide politice au anunțat că numele premierului propus este cel al lui Florin Cîțu. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat rezultatul.

Ce a făcut Ludovic Orban, de fapt, după ce Cîțu a fost numit premier

Vineri seară, după negocierile dintre cele trei formațiuni politice, Ludovic Orban a anunțat că Florin Cîțu va fi premierul propus de coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR.

La Digi24, Cristian Tudor Popescu a comentat aceste declarații. Gazetarul este de părere că Florin Cîțu va fi putea fi orice numai prim-ministru nu, făcând aluzie la cum a pufnit în râs  în momentul în care Ludovic Orban i-a dat cuvântul folosind apelativul ”domnu premier”.

”Ceea ce rețin din sceneta ce ne-a fost prezentată astă-seară, în principal de către domnul Ludovic Orban, este râsul amar în care a pufnit, în mască, domnul Florin Cîțu, atunci când domnul Ludovic Orban i-a dat cuvântul, la coada cozilor, cu apelativul ”domnu’ premier”.

Adică nu s-a mai obosit să pună măcar ”L”-ul la „domnuL”. După cum arată lucrurile în acest moment, domnul Cîțu va fi orice, dar nu premier. Fiind ministru de Finanțe până acum, domnul Cîțu avea un rol important în Guvern”, a spus CTP la Digi24.

Cum va conduce Florin Cîțu în calitate de premier

De asemenea, Cristian Tudor Popescu spune că noul Guvern va fi unul tricolor, iar fiecare bucată va fi administrată de respectivul partid din coaliție. Așadar, jurnalistul nu vede cum va putea conduce Florin Câțu în calitate de premier.

Potrivit lui CTP, Florin Cîțu nu o să-i poată conduce pe miniștrii de la PNL deoarece ”performerul” negocierilor este Ludovic Orban, care a reușit să-și păstreze puterea politică chiar dacă a pierdut alegerile.

”Acum este premier, cu numele, și nu văd ce va conduce în calitate de premier, domnul Cîțu. Evident, așa cum spuneam la ultima noastră întâlnire, acesta va fi un guvern tricolor, un guvern în care fiecare bucată va fi administrată de respectivul partid. Ce să caute domnul Cîțu peste miniștrii de la USR-PLUS, ce să caute peste cei de la UDMR? Ce să caute peste miniștrii PNL?

Domnul Cîțu o să le dea ordine, o să-i poată eventual schimba, remania pe miniștrii de la PNL? Nici vorbă. Pentru că performerul acestor negocieri este domnul Ludovic Orban, care a reușit să piardă alegerile și să-și mențină în schimb intactă, dacă nu mai mare, puterea politică”, a mai adăugat gazetarul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI