Cseke Attila, despre perioada cruntă care urmează în România: „Putem să ajungem la peste 20.000 de cazuri pe zi”

Cseke Attila, despre perioada cruntă care urmează în România: „Putem să ajungem la peste 20.000 de cazuri pe zi”
Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății

Ministrul interimar al Sănătății avertizează asupra unei crize sanitare și mai mari, astfel că acesta ne dă asigurări cu privire la faptul că pericolul nu a trecut, iar valul patru nu a atins vârful. Din acest motiv, România nu se află nici măcar pe un platou în care numărul cazurilor să stagneze.

“Este o posibilitate care nu trebuie exclusă”

Cseke Attila anunță cu părere de rău că România se află într-o situație extrem de dificilă în care criza sanitară nu pare să se termine prea curând. Din păcate, valul patru al pandemiei atacă puternic, iar cetățenii trebuie să se aștepte ca la un moment dat, acesta să atingă vârful, adică peste 20.000 de infectări pe zi.
Deși mai multe persoane au afirmat în spațiu public faptul că pandemia este pe cale să se termine, ministrul Sănătății susține că acest final nu se întrevede, astfel că nu am ajuns nici măcar pe un platou în care să existe șanse de reducere a cazurilor.

„Acest final (al pandemiei – n.r.) astăzi încă nu se întrevede, nici măcar prognozat. Auzim tot felul de prognoze şi păreri. Sigur, ele sunt importante. Unele se adeveresc, altele nu se adeveresc, cum s-a făcut şi pe celelalte valuri. Încă nu suntem în vârful pandemiei. Trebuie câteva zile bune în care să avem cam aceeaşi valoare, ca să putem spune că avem un fel de plafonare pe un anumit platou. Or, chiar dacă cifrele mai urcă, mai scad, cu o mie, cu două mii (de cazuri – n.r.), încă nu e atât de semnificativ încât să spunem că suntem pe un platou.

Există această posibilitate să ajungem la peste 20.000 de cazuri. Este o posibilitate care, din păcate, nu trebuie exclusă”, a transmis Cseke la B1TV.

Ministrul Sănătății, despre conștientizarea pericolelor de către cei din Occident

Supărat pe situația actuală, ministrul Sănătății subliniază faptul că România se află în această criză sanitară fără precedent din cauza lipsei de conștientizare a beneficiilor vaccinului de către cetățeni. Acesta a dat exemplul țărilor din Occident care au depășit pericolul valului patru prin vaccinare.

„Şi Franţa e „neconstituţională”, şi Germania e „nedemocratică” şi Italia la fel şi aşa mai departe. Adică, nu ştiu dacă e frumos ca un ministru să spună aşa ceva: toţi ăştia sunt proşti şi noi suntem deştepţi, noi ştim mai bine că nu avem nevoie de acest certificat şi o parte a societăţii are o părere împotriva vaccinului.

Vorbim despre cei care nu înţeleg că tot Occidentul, toată lumea civilizată s-a vaccinat şi, uitaţi, ridicare de restricţii şi aşa mai departe şi nu s-a întâmplat absolut nimic din toate teoriile astea conspiraţioniste, despre ce-ţi face vaccinul, dar o parte a societăţii crede în continuare că ce-ţi face vaccinul”, a spus ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI