Criza din România pune la pământ afacerile lui Mugur Mihăiescu! ”Garcea” e disperat

Criza din România pune la pământ afacerile lui Mugur Mihăiescu! ”Garcea” e disperat
Criza din România pune la pamant afacerile lui Mugur Mihaiescu

Criza cu care se confruntă România din cauza coronavirusului a afectat și afacerile lui Mugur Mihăiescu, celebrul actor care a interpretat personajul ”Garcea” și actualmente deținător al patru pub-uri din Centrul Vechi al Capitalei.

Criza din România pune la pământ afacerile lui Mugur Mihăiescu! ”Garcea” e disperat

Criza coronavirusului a dus la o scădere dramatică a numărului de clienți. Ba mai mult, dacă situația se va înrăutăți, astfel de localuri ar putea fi închise temporar de către autorități.

Mugur Mihăiescu a făcut precizări despre criza economică generată de coronavirus, care îi afectează astăzi pe toți cei din industria în care activează. ”Garcea” a povestit că este îngrijorat de situație și că nu neagă faptul că ar putea avea nevoie de ajutor.

„Din ceea ce am vorbit cu mai mulți colegi, proprietari de baruri și restaurante din București, dar și din alte orașe ale țării, vânzările tuturor s-au prăbușit la mai puțin de jumătate în ultima săptămână, pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus, și preconizăm că vor scădea și mai mult, până spre 20%, în următoarele săptămâni”, a precizat actorul, pentru profit.ro.

Perspectiva asupra evoluției situației nu este una îmbucurătoare

Mai mult decât atât, perspectiva lui Mugur Mihaiescu asupra evoluției acestei situații nu este una deloc încurajatoare, spunând că niciun local nu poate ”supraviețui” fără clienți mai multe luni consecutive. Acesta prezice că vor falimenta întâi afacerile mici și că mulți angajați ai HoReCa vor rămâne pe drumuri.

„Gândiți-vă că vorbim de HoReCa, cel mai mare angajator din țară, după statul român. De cei 500.000 de oameni mai depind alți 2-3, pentru că și ei au familii, copii și părinți, așa că impactul pierderii locurilor de muncă va fi devastator”, a explicat Mugur Mihăescu, care susține că o altă grijă importantă a oamenilor va fi că nu au cu ce să își întrețină familia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI