Criteriul major pe care trebuie să îl îndeplinească bonele acum. Toți părinții români îl cer

de: Bișinicu Andreea
11 12. 2021

Atunci când ai nevoie de ajutor pentru a-ți crește copiii, iar părinții sunt mult prea departe pentru a te putea asista, foarte mulți părinți apelează la serviciile calificate ale unor profesioniști. Bonele sunt angajate special pentru a se îngriji de cei mici și de toate nevoile acestora. Mai mult de atât, în zilele noastre, 8 familii din 10 apelează la babysitters. Ce condiții trebuie să bifeze persoanele care vin să îngrijească bebelușii și nu numai.

Condiția pe care românii le-o impun bonelor, în plină pandemie

În contextul pandemic actual, românii au devenit mult mai grijulii cu persoanele pe care le poftesc în casele lor și, în special, în preajma copiilor lor.

Potrivit unui studiu realizat de platforma Sitter, dedicată serviciilor de îngrijire din România, în 2021, cererea pentru găsirea unei bone care a fost vaccinată împotriva coronavirusului a crescut cu 70% mai mult decât în 2020, anul izbucnirii pandemiei la nivel global.

„În contextul în care din ce în ce mai mulţi părinţi apelează la serviciile bonelor din cauza reglementărilor impuse de lege, considerăm că este necesară o discuţie despre acest subiect în spaţiul public. Am descoperit că bonele vaccinate îşi găsesc mult mai uşor de muncă, iar asta cred că va fi o tendinţă în continuă creştere.

Ei îşi pot alege din prima condiţiile în funcţie de care aleg bona. Am introdus şi un serviciu de evaluare psihologică la cerere a bonei pentru că are un rol atât de important în stabilirea gradului de compatibilitate cu angajatorul şi oferă un motiv în plus de linişte familiilor.

Concluzia la care am ajuns în urma analizei din ultimul an este următoarea: bonele vaccinate îşi găsesc mult mai repede şi mai uşor un loc de muncă pe termen lung, iar părinţii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru asta.”, a declarat Laura Bulai, cofondatorul platformei Sitter, notează cei de la Aleph News.

Care sunt principalele criterii după care românii își aleg bonele pentru copii

În 2020, doar 1 din 10 familii de români ar fi optat pentru serviciile profesioniste ale unei bone, în timp ce, anul acesta, cererea pentru o doică vaccinată a crescut considerabil, procentele ajungând la 80%. De asemenea, principalele criterii după care părinții se ghidează sunt următoarele:

  • bona trebuie să fie vaccinată anti-COVID;
  • bona trebuie aibă recomandări bune și promițătoare de la alte familii;
  • bona trebuie să fie o persoană caldă, primitoare, blândă și răbdătoare;
  • este recomandat ca bona să locuiască în proximitatea casei familiei în cauză.

Românii sunt extrem de meticuloși când vine vorba de îngrijirea copiilor lor. Familiile care nu dispun de sprijinul părinților sau al socrilor apelează cu încredere la angajarea unei bone.