Cristiano Ronaldo câștigă sute de milioane de euro pe an, dar a ajuns să se schimbe într-un vestiar modest. Cum arată încăperea

de: Beatrice Dumitru
31 08. 2023

Cristiano Ronaldo câștigă 200 de milioane de euro pe sezon în Arabia Saudită, dar nu are parte de lux peste tot pe unde merge. Starul portughez și coechipierii de la Al-Nassr au trăit o experiență neplăcută în deplasarea de la Al-Fateh. Cum arată camera pe post de vestiar în care a trebuit să se schimbe CR 7.

În ce condiții s-a schimbat Cristiano Ronaldo

Cluburile din Arabia Saudită au dat lovitura în această vară și au transferat nume mari din Europa, pentru care au cheltuit sute de mii de euro, printre care Neymar și Karim Benzema. Dar nu toate echipele din Saudi ProLeague își permit acest lux și condiții cu care să-și răsfețe jucătorii, cu excepția celor sponsorizate de Fondul de Investiții Publice, respectiv Al-Nassr, Al-Hilal, Al-Ahli și Al-Ittihad.

De acest lucru s-a convins și Cristiano Ronaldo, în depasarea de la Al-Fateh, pe care echipa sa, Al-Nassr, a câștigat-o cu 5-0, iar el a reușit un hat-trick și un assist. Însă acesta a fost uimit să vadă în ce condiții a trebuit să se schimbe.

În mediul online, circulă o fotografie din vestiarul pentru oaspeți pe ”Prince Abdullah bin Jalawi Stadium”, arenă cu 19.500 de locuri. Este o cameră micuță, cu niște scaune pe care sunt așezate echipamentele jucătorilor, la polul opus față de luxul care predomină în vestiarul formației Al-Nassr.

Vestiarul echipei Al-Fateh.

Impactul uriaș pe care l-a avut transferul lui Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită

Transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr, atât pe teren, cât și în afara lui, a doborât mai multe recorduri și a avut un impact uriaș pentru competiție, ducând la o creștere masivă a veniturilor. Unul dintre oficialii campionatului Arabiei Saudite a dezvăluit cât de mult a crescut interesul fanilor fotbalului din toată lumea pentru această ligă, după sosirea lui CR7.

”Transferul lui Cristiano Ronaldo la o echipă din Arabia Saudită a contribuit la difuzarea campionatului în 140 de țări și a crescut veniturile ligii cu 650%”, a dezvăluit Carlo Nohra, reprezentantul Saudi Pro League.

Cluburile din Arabia Saudită au plătit, până acum, aproape 800 de milioane de euro pentru achiziția jucătorilor cu nume din Europa, plus 1,7 miliarde pentru salariile uriașe ale acestora. Al Hilal nu e întrecută decât de Chelsea în acest mercato, în timp ce Al-Ittihad a cheltuit 76 de milioane de euro pentru achiziții.

Arabia Saudită mai are o singură țintă pentru această vară. Mohamed Salah (31 de ani), starul celor de la Liverpool, este dorit insistent de Al-Ittihad și este ademenit cu un salariu uriaș. Pentru Liverpool sunt pregătite 175 de milioane de euro, în timp ce jucătorul ar primi un contract pe cinci sezoane și un venit de 990 de milioane de euro.