31 mart. 2023 | 12:28

Cristian Tudor Popescu, mesaj neașteptat înaintea meciului Sorana Cîrstea – Petra Kvitova. „A reușit să-i intre în minte”

Sport
Cristian Tudor Popescu, mesaj neașteptat înaintea meciului Sorana Cîrstea - Petra Kvitova. „A reușit să-i intre în minte”

Cristian Tudor Popescu este cunoscut drept gazetar sever, care a criticat de multe ori sportivii români, în special pe cei care activează în tenis. Prestația Soranei Cîrstea l-a încântat însă și a spus din nou că jucătoarea din Târgoviște este cea mai talentată din generației ei.

Cristian Tudor Popescu, încântat de Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea traversează un moment senzațional. A câștigat cinci meciuri la Miami Open și s-a calificat în semifinale, după un meci superb cu Aryna Sabalenka, locul 2 WTA. Jucătoarea din România a început competiția pe locul 74 WTA, dar acum a urcat în top 50, în clasamentul live. În luna martie a câștigat deja mai mulți bani din tenis decât toată suma de anul trecut și se apropie de borna de opt milioane de dolari.

„Important este acum felul în care joacă. Poate va mai pierde, cu siguranță vor mai fi înfrângeri. Important este că jocul ei s-a închegat și trebuie să-l păstreze, să se concentreze pe joc, pe fiecare minge, fiecare game. Nu să se gândească că mai are puțin până la TOP 10, asta este o mentalitate deloc productivă, chiar păguboasă”, i-a transmis Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu și secretul Soranei Cîrstea

Gazetarul a făcut și o analiză a prestației Soranei. A spus din nou că este poate cea mai talentată jucătoare de tenis a României și a subliniat rolul uriaș pe care îl are antrenorul suedez Thomas Johansson. Cei doi au început colaborarea acum aproape șapte luni.

„Am avut, de-a lungul anilor, mereu senzația că și atunci când juca bine Sorana, jocul ei se putea rupe în orice moment. De la o minge, putea intra într-o serie negativă, care să o ducă la înfrângere, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori. A avut mulți antrenori, a ajuns celebră prin felul în care îi admonesta pe aceștia. Nicio colaborare nu a funcționat. Ei, ce s-a întâmplat acum este de domeniul miracolului.

Faptul că Thomas Johansson a reușit să-i intre în minte Soranei și să facă ordine acolo este incredibil. Cum a făcut, nu știu să vă spun. A lucrat cu materialul clientului, cu loviturile foarte bune pe care Sorana le avea. Am spus întotdeauna că este poate cel mai mare talent al tenisului feminin românesc, cu dreaptă, rever, serviciu, vine și în față, reușește și voleuri, și scurte, dar toate astea nu se închegau într-un sistem de joc.

Ei, Thomas Johansson a reușit să o calmeze, să o adune. Acum este extrem de compactă, iar lucrul cel mai important este că nu mai am impresia că minunea asta va ține 3 zile. Dimpotrivă, am impresia că felul ăsta de a juca l-a asimilat în interior, că va reuși în continuare meciuri foarte bune. Cred că va fi anul ei de vârf”, a afirmat CTP pentru gsp.ro.

Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Petra Kvitova în semifinalele turneului de la Miami. Meciul va începe la ora 22.00 și va fi transmis de Digi Sport 2.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Rețetă de bulion cu roșii și ardei. Îl poți folosi la prepararea ciorbelor și a sosurilor pentru paste
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
RĂZBOI NUCLEAR în EUROPA! RUSIA a ANUNȚAT CLAR
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro