Cristian Tudor Popescu, întrebat direct cât de bun este la tenis. „Mi-au cam luat frica. Eu alerg mai bine decât merg”. Jurnalistul are 66 de ani și participă la turnee

Cristian Tudor Popescu, întrebat direct cât de bun este la tenis. „Mi-au cam luat frica. Eu alerg mai bine decât merg”. Jurnalistul are 66 de ani și participă la turnee

Cristian Tudor Popescu nu își doar cu părerea despre tenis, ci încearcă să înțeleagă fenomenul din interior. Jurnalistul are 66 ani, dar continuă să joace la turnee de seniori ITF cu jucători care au și 30 de ani mai puțin. Unii dintre ei i-au mărturisit că se tem să-l înfrunte pe terenul de tenis.

Cristian Tudor Popescu joacă tenis în fiecare zi, chiar și patru ore

Cristian Tudor Popescu este invitat foarte des să analizeze diferite evenimente de politică internă și externă, economice și sportive, mai ales în domeniul tenisului. Iar ultimele sale declarații despre Simona Halep au arătat nemulțumire legată de jocul sportivei din România. Ce îl face atât de calificat în acest domeniu? Jurnalistul joacă tenis în fiecare zi și participă chiar la turnee la seniori ITF. Este „la nivelul” șapte și asta înseamnă că poate să întâlnească și jucători care au 30 de ani mai puțin.

„Mi-au cam luat frica. La un moment dat, un băiat de vreo 30 de ani, bun jucător, m-a atacat tot timpul. Cum prindea o dreaptă tare să mă scoată din teren, în unghi, venea în fileu și încheiat punctul. «Dar tu puteai să mă bați și fără să vii la fileu»”, îi spun.

Zice: «Nu, nu, că am vorbit cu băieții și mi-au zis că dacă mă iau cu dumneavoastră de pe fundul terenului stânga-dreapta s-ar putea să am probleme»”, a declarat Cristian Tudor Popescu la gsp.ro.

Jurnalistul spune că din cauza tenisului are multe probleme de sănătate, dar nu se gândește să renunțe.

„Eu alerg mai bine decât merg. Dacă mă vezi mergând zici că mai am puțin și mă așez în scaunul cu rotile, în special după primele cinci sau zece minute, până se încălzesc articulațiile, cu care am probleme.

Astă-iarnă era rău de tot. Și în general când e frig să simte imediat în articulații. Nici puteam să mă întorc să lovesc, trebuia să lovesc din față, aproape fără să torsionare. Greu să joci așa. Acum sunt ceva mai bine, e cald și articulațiile își revin vara”, a mai spus CTP.

Cristian Tudor Popescu a transmis și un avertisment părinților care vor să-și dea copiii la acest sport. „Tenisul e un sport nenatural, să o spunem”, a mai afirmat gazetarul.