Cristian Tudor Popescu explică de ce Dan Barna a pierdut alegerile. ”Rise Project nu a arătat nimic. Ei au pierdut!”

Cristian Tudor Popescu explică de ce Dan Barna a pierdut alegerile. ”Rise Project nu a arătat nimic. Ei au pierdut!”
CTP, după afișarea rezultatelor parțiale la alegerile prezidențiale: "PSD se menține într-o poziție simbolică"

Cristian Tudor Popescu a comentat rezultatele parțiale după votul din primul tur la alegerile prezidențiale. Gazetarul este de părere că dacă Dan Barna obținea 20% din voturile românilor din țară, intra sigur în turul 2, ajutat de voturile din diaspora.

UPDATE ora 23.16: Cristian Tudor Popescu explică ce a pierdut Dan Barna, după ancheta Rise Project:

”O gură de oxigen pentru PSD. Nu se vor produce schimbări extraordinare. Dacă PSD nu intra în turul doi, însemna a cincea înfrângere consecutivă pentru PSD. (…) Sunt voturile partidului, nu ale Vioricăi Dăncilă. Ea nu are nicio contrinuție. USR și Dan Barna au pierdut 5 procente. Sper să se întrebe de ce. Au făcut o serie de greșeli legate, nu întâmplător. Au gestionat greșit problemele din ancheta Rise Project: prin atitudine, prin justificări. Comportamentul lui în relația cu PNL și a USR-ului în aceeași relație. Cu acea obstinație și aroganță cu care i-au tratat pe PNL: alegeri anticipate, noi nu votăm guvernul… Nu avem ce vota a spus ultima dată despre guvernul Orban. A doua zi a spus că s-a înțeles cu PNL. Unde e consecvența?”, a explicat CTP, la Digi24.

CTP, după afișarea rezultatelor parțiale la alegerile prezidențiale: „PSD se menține într-o poziție simbolică”

„Dacă Dan Barna lua 20%, cum a luat alianța USR-PLUS în luna mai, atunci intra fluierând în turul 2, pentru că diaspora îi adăuga cele 3 procente necesare ca să treacă de Viorica Dăncilă”, a declarat Cristian Tudor Popescu după ce s-au afișat primele rezultate parțiale în urma votului din primul tur la alegerile prezidențiale.

Gazetarul a mai spus că „în cazul în care din diaspora ia voturi și scade distanța la 2% atunci se mai atenuează din înfrângere, altfel rămâne (n.r. Dan Barna) un mare perdant.”

CTP a spus despre PSD că „se menține într-o poziție simbolică, pentru că arată că ei se bat încă împotriva lui Iohannis.”

Rezultatele parțiale afișate în urma votului din primul tur al alegerilor prezidențiale arată că Viorica Dăncilă a obținut 25,74% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis are 37,74%, iar Dan Barna a fost votat de 12,13% din alegători. Au fost numărate două treimi din voturi și încă nu au fost incluse voturile din diaspora, unde Barna are, deocamdată, 35%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI