Cristian Piedone cedează în fața amenințărilor cu judecata. Ce se întâmplă cu restricțiile anti-Covid-19 impuse de Primăria Sectorului 5

Cristian Piedone cedează în fața amenințărilor cu judecata. Ce se întâmplă cu restricțiile anti-Covid-19 impuse de Primăria Sectorului 5
Cristian Piedone renunță la restricțiile anti-covid-19 Sursă foto: ppusl.ro

În urma discuțiilor aprinse pe care le-a avut cu prefectul Capitalei, Cristian Piedone a anunțat că va renunța pentru moment la restricțiile anti-Covid-19 impuse în sectorul 5 al Bucureștiului. Decizia a fost transmisă prin intermediul unui comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Cristian Piedone, la un pas de a fi dat în judecată

După ce a anunțat că nu va renunța la regulile anti-Covid-19 impuse pe raza sectorului 5 al Capitalei, Cristian Piedone a dat curs unui război la nivel de autorități. Decizia a pornit în urma infectării cu noul coronavirus a unui număr mare de angajați ai primăriei.

Astfel, Cristian Piedone a cerut insistent respectarea cu strictețe a tuturor relgulilor anti-Covid, impunând și ale restricții pentru evitarea carantinării Bucureștiului, nemaiașteptând decizia finală a Comitetului Național pentru Situțaii de Urgență

Prefectul Bucureștiului a intervenit în această decizie, încercând să-l facă pe actualul primar să renunțe la aceste decizii nelegale. Alin Stoica l-a acuzat pe Cristian Piedone de încălcare a legii, motiv pentru care va fi dat în judecată.

„Documentele emise de primar privind impunerea acestor restricții sunt nelegale. Mâine dimineață la prima oră îl chem în judecată. Imediat ce deschidem acțiunea în instanță, actele pe care le-a semnat vor fi suspendate, deci ele nu vor produce efecte”, a afirmat prefectul Alin Stoica la Digi24.

În ciuda amenințării făcute de prefectul Capitalei, Cristian Piedone a insistat asupra faptului că va respecta recomandările făcute de președintele țării pentru autoritățile locale.

„Cu tot respectul, prefectul e nou în funcție. Am înțeles că e jurist, că a practicat în domeniul bancar, dar administrația publică prezintă o metamorfoză complexă. Președintele meu, Klaus Iohannis a cerut ca autoritățile locale să intervină cu măsuri suplimentare.

Eu mă numesc autoritate locală. Sunt responsabil direct de siguranța și sănătatea cetățenilor din Sectorul 5. N-am încălcat absolut nicio prevedere legală. Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și am dispus aceste măsuri. (…) Am făcut și o rectificare, pentru că omisesem să trecem benzinăriile, care rămân cu program local”, a comentat Piedone, potrivit sursei citate.

Cristian Piedone a cedat

În cursul acestei dimineți, Alin Stoica a purtat o nouă discuție cu Cristian Piedone, de această dată, cei doi ajungând la un consens, având ca scop “interesul și sănătatea cetățenilor”. Drept urmare, primarul sectorului cinci a renunțat “pentru moment” la restricțiile impuse de primărie, urmând să aștepte decizia oficialilor.

„Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziția dată miercuri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19 pe raza sectorului.

La solicitarea Prefectului, primarul a fost de acord să aștepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern și care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei.

Cei doi oficiali au căzut de acord în privința faptului că mai presus de orice este interesul și sănătatea cetățenilor, iar situația epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare”, potrivit primăriei de sector.

Urmăriți Playtech.ro și pe