Cristi Borcea, un nou dosar deschis din cauza unei sume uriașe. Ce pedeapsă riscă

de: Ana Chivu
13 06. 2019

Cristi Borcea are încă un dosar deschis pe numele său. Afaceristul primește lovitură peste lovitură. Pentru ce mai este acuzat acum?

Nou dosar deschis pe numele lui Borcea

Soțul Valentinei Pelinel are parte de clipe extrem de grele. Din păcate pentru acesta, vești rele continuă să vină. O sumă uriașă a ajutat la deschiderea unui alt dosar pe numele cunoscutului afacerist. Fostul primar al Constanței a primit 9 ani în dosarul în care Cristian Borcea va trebui să ispășească nu mai puțin de cinci ani cu executare.

De asemenea, Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, a primit și el cinci ani. Fostul finanțator al clubului Dinamo, Dragoș Săvulescu, are pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare cu excutare, iar notarul Jean Andrei a primit 2 ani cu suspendare. Acum, soțul lui Pelinel, s-a trezit cu un nou proces, deschis la Primăria Constanța, în urmă cu câteva zile, pentru plata unei sume mari, mai exact, un milion de euro. Menționam că primul termen nu și-a făcut încă apariția.

Borcea, acuzat într-un nou dosar

Borcea, acuzat de DNA că a prejudiciat statul român

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au acuzat pe afacerist că a prejudiciar statul român cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au indicat faptul că acesta s-a asociat cu alți doi învinuiți în dosar, Georgică Giurgiucanu și Emil Dragoș Săvulescu, în cadrul societății comerciale „Holiday Club Neptun” SA. Giurgiucanu și Săvulescu ar fi intrat în posesia unor drepturi succesorale în mod ilegal.

„Astfel, patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafeţe de teren intravilan, în valoare de 114 milioane euro. (…) În mod legal, a fost revendicată suprafaţa de 309.549 mp, cei îndreptăţiţi beneficiind de restituiri şi atribuiri în suprafaţă cu puţin mai mare decât jumătate din cea revendicată, în vreme ce restituirile şi atribuirile ilegale au afectat terenuri cu o întindere de trei ori mai mare decât cea revendicată – aproape un milion de metri pătraţi”
comunicat DNA