Cristi Borcea, noi probleme cu legea. Cine l-a dat în judecată pe soțul Valentinei Pelinel

Cristi Borcea, noi probleme cu legea. Cine l-a dat în judecată pe soțul Valentinei Pelinel
Cristi Borcea, noi probleme cu legea. Cine l-a dat în judecată pe soțul Valentinei Pelinel

Cristi Borcea are din nou probleme cu legea. După ce părea că s-a liniștit totul în viața fostului acționar de la Dinamo, în urma pedepsei cu închisoarea pe care a făcut-o, iată că acum are de-a face cu noi probleme cu legea.

Cristi Borcea, dat în judecată

Cristi Borcea a fost dat în judecată în Dosarul Retrocedărilor de către Primăria Constanța, pentru recuperarea prejudiciului. Printre cei dați în judecată se numără și Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre.

Prejudiciul total este de 114 de euro, dintre care 77,77 milioane de euro  sunt prejudiciul cauzat statului, iar 36,16 milioane de euro sunt daunele materiale pe care municipiul Constanța trebuie să și le recupereze.

În urmă cu doi ani, Cristi Borcea a primit 5 ani de închisoare, iar Radu Mazăre 9 ani. Acum, Primăria Constanța este pregătită de un nou proces pentru recuperarea prejudiciului.

„Au retrocedat orașul bucată cu bucată! Inculpații din dosarul Retrocedărilor trebuie să plătească din banii lor prejudiciul creat constănțenilor”, spune edilul Constanței.

„Am depus acţiuni în instanţă pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat oraşul bucată cu bucată. Am făcut acest pas pe care defuncta administraţie a refuzat să-l facă pentru a-şi proteja capii şi acoliţii. Am încredere că justiţia ne va da şi de această dată dreptate şi vom recupera prejudiciul cauzat”, a anunţat Vergil Chiţac.

De precizat este că această situație putea fi evitată, în 2008, când DNA a întrebat Consiliul Local Municipal dacă se constituie parte civilă, pentru a își recupera prejudiciul provocat municipiului Constanța, însă consilierii locali au refuzat, potrivit europafm.

Cristi Borcea a făcut cinci ani de pușcărie

Fostul acționar al Dinamo a stat cinci ani după gratii în dosarul retrocedărilor ilegale. El a fost eliberat în noiembrie 2019, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să își ducă familia într-o vacanță.

Fostul acționar al Dinamo are 9 copii, trei din căsnicia cu Mihaela, doi din mariajul cu Alina Vidican și trei copii cu actuala soție, Valentina Pelinel, care i-a dăruit două fetițe gemene și un băiețel.

Cristi Borcea a fost infectat cu covid-19 la finalul anului 2020, însă a avut o formă ușoară, motiv pentru care s-a refăcut extrem de rapid.