Cristi Borcea, falit de 3 ori înainte să devină milionar. Povestea de film a soțului Valentinei Pelinel

Cristi Borcea, falit de 3 ori înainte să devină milionar. Povestea de film a soțului Valentinei Pelinel
Cum a ajuns Cristi Borcea milionar

Cristi Borcea nu a avut dintodeauna viața pe care o are acum, din punct de vedere financiar. Foarte puțini știu, însă Cristi Borcea a fost falit de 3 ori înainte să ajungă milionar. Soțul Valentinei Pelinel a avut o viață de film. Cum s-a redresat după cele 3 momente în care a pierdut totul?

Cristi Borcea, falit de 3 ori în drumul său de milionar. Cum a făcut primii lui bani

Cristi Borcea a luptat mult până să ajungă unde a ajuns. Actualul soț al Valentinei Pelinel a rămas falit de trei ori înainte să ajungă milionar în euro. Cristi Borcea a dezvăluit că Revoluția l-a prins cu peste 500.000 de lei. Acesta a povestit cum a ajuns să dea prima lovitura pe plan financiar în drumul lui spre milioanele de euro. Astfel, a dezvăluit că a plecat de la munca de jos.

„Am preferat să mă angajez gestionar la butelii. Era tentant, rămâneam cu câte 50.000 lei pe zi (!) pe vremea comuniştilor. Nu mi-a fost ruşine cu munca de jos, n-am dat în cap pentru bani”, spunea Cristi Borcea.

Cum a reușit Cristi Borcea în afaceri

Cristi Borcea spune că a avut o mașină cu 40 de butelii, dar și că a muncit mult ca să devină un adevărat om de afaceri. În plus, Cristi Borcea spune că nu i-a fost niciodată frică de sărăcie.

„Mi-a plăcut fotbalul de mic. De trei ori am rămas fără bani. Am vândut apartamentul cu 4 camere din Centrul Civic. Au fost momente în care am rămas fără bani. Am vândut mașinile, mi-am luat Dacia și zic… tot la butelii trebuie să ajung. Am luat din nou o mașină cu 40 de butelii și cu ea am reușit. Nu mi-a fost frică de sărăcie. Am muncit mult”, a spus Cristi Borcea, în podcast-ul „Ameritat cu Nasrin”.

Buteliile l-au făcut milionar pe Cristi Borcea

Decizia de a reveni în afacerea cu butelii avea să-l facă milionar. Astfel, peste ani, a pus pe picioare firma CrimboGas care l-a transformat într-unul dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni din România. Banii l-au propulsat şi în lupta de la „butoanele” fotbalului românesc. A rămas celebră fraza sa către Andone, după ce „Fălcosul” a luat eventul în 2004.

„Ţi-am dat indicaţii, ţi-am cumpărat o echipă, am luat toată Craiova, atunci controlam şi vântul în fotbalul românesc”, spunea Cristi Borcea, pe vremea când era acționar la Dinamo.

Banii nu l-au ferit pe Cristi Borcea de pușcărie

Cristi Borcea a ajuns și la închisoare în lupta pentru bani. Astfel, în 2014 a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, fiind eliberat condiționat în iulie 2018 după ce a executat 4 ani și patru luni din condamnare.

De asemenea, în februarie 2019 a fost încarcerat după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța. A fost eliberat condiționat în noiembrie 2019.