Criminalul de la Onești a fost transferat pe secția de chirurgie iar medicii afirmă că este cooperant: „Rămâne sub monitorizare”

Criminalul de la Onești a fost transferat pe secția de chirurgie iar medicii afirmă că este cooperant: „Rămâne sub monitorizare”
Gheorghe Moroșan acuzat de omor calificat

Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al SJU, a informat ca autorul dublei crime de la Onești a fost transferat pe Secția de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență din Bacău.

Gheorghe Moroșan, transferat pe secția de chirurgie

Potrivit Mirelei Romaneț, autorul dublei crime de la Onești este cooperant cu personalul medical și rămâne, în continuare, sub monitorizare. Deocamdată, bărbatul nu se poate ridica singur pe picioare. Bărbatul a fost împușcat de către polițiști cu 9 gloanțe. Șapte dintre acestea erau de cauciuc, iar celelalte două letale.

„Pacientul este internat în continuare la unitatea noastră, este transferat pe Secţia Chirurgie, este cooperant cu cadrele medicale, se poate alimenta şi cu mâncare gătită. Rămâne sub monitorizare întrucât nu se poate ridica singur în picioare”, a precizat Mirela Romaneţ.

Criminalul de la Onești, acuzat de omor calificat

Gheorghe Moroșan este oficial acuzat de omor calificat. Conform actului de inculpare, Gheorghe Moroșan, împreună cu soția sa, au fost anunțați, pe 1 martie, că se efectuează lucrări de renovare la fostul lor apartament. Cei doi, au plecat de la domiciliul lor, din localitatea Bogdănești, cu intenția de a se răzbuna.

Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din Mun. Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper.

Gheorghe Moroșan, arestat preventiv

La ora 11:48, agresorul a sunat la 112 pentru a solicita intervenția echipajelor de poliție. La venirea lor, acesta a dus victimele pe balconul apartamentului. Timp de câteva ore, a purtat negocieri cu organele de poliție aflate la locul evenimentelor. În tot acest timp, avea cuțitul la ea și amenința că îi va ucide pe cei doi muncitori. Dosarul a fost înaintat judecătorului din cadrul Tribunalului Bacău pe data de 06.03.2021. În continuare, criminalul urmează să fie audiat de către anchetatori.

Ajuns la locul faptei, inculpatul M.G. a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai S.C. C. S.A., care executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI