În umră cu 22 de ani intra pe un drum fără întoarcere și îngrozea România, dar și cei care s-au ocupat de cazul lui. Este vorba de cel care a luat viața a nu mai puțin de 6 persoane,dar anchetatorii îi atribuie și alte crime neelucidate.
Pe când avea 16 ani, în 1993, Csampar a comis prima sa crimă, după care au urmat și altele, dar, așa cum recunoștea chiar el într-un interviu, nu a avut niciodată remușcări. A ajuns în spatele gratiilor, după ce a făcut o greșeală și fusese denunțat de unul din partenerii săi de fărădelegi. A stat închis aproape 20 de ani la închisoarea din Drobeta-Turnu Severin.
Conform unor informații de ultimă oră,în Mehedinți, un complet de judecată, complet de judecată a admis cererea de liberare condiționată a lui Marius Csampar, încarcerat la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin pentru uciderea a cel puțin șase oameni.
„Nimeni nu se naște asasin. Devii pe parcurs. Crima e cea mai ușoară faptă. Adică e ca și țigara, ca mersul pe bicicletă. Dacă ai băgat o data țigara în gură, te înveți!”, declara Marius Csampar într-un interviu.
Începutul l-a avut în 1993, atunci când a intrat peste o femeie în casă, în comuna Sintești, și a lovit-o pentru a putea opera în liniște. Despre prima sa crimă a aflat prin 2001, întâmplător. Ca mai apoi, în 1994 să urmeze o altă serie de trei crime, a cincea omorând-o în noaptea de revelion.
În speranța că, după 20 de ani de încarcerare, s-a reabilitat, unul dintre cei implicați în cazul lui Csambas, unul dintre polițiștii care a lucrat la acest caz, a declarat că speră ca acesta să își fi învățat lecția.
„Avem obligația să îi acordăm un credit moral pentru cei 22 de ani petrecuți după gratii. Are referințe favorabile și rapoarte pozitive. Acest lucru i-a determinat pe membrii comisiei de liberări conditionate și mai apoi instanța să îl pună în libertate. Sper ca anii de închisoare să-l fi adus pe calea cea dreaptă. El afirma atunci că e un justițiar al celor fără adăpost. Sper că și-a dat seama că alții sunt cei care fac justiția”, a mai adăugat polițistul.