Crește numărul morților în Ucraina. Vestea tragică de ultimă oră

Crește numărul morților în Ucraina. Vestea tragică de ultimă oră
Creste numarul mortilor in Ucraina. Vestea tragica de ultima ora

Rusia face prăpăd în Ucraina! În primele ore de la declanșarea atacului au fost omorâți peste 50 de oameni, iar alte zeci de persoane au fost date dispărute. Printre decedați se află și un copil. De asemena, potrivit ultimelor informații, 17 oameni au fost răniți în urma acțiunilor militare ruseși în Ucraina.

Crește numărul morților în Ucraina, după atacurile armatei ruse

Oleksii Arestovici, consilierul președintelui ucainean Volodimir Zelenski, a făcut un bilanț preliminar al victimelor ucrainene. Potrivit acestuia, 40 de militari și 10 civili au fost uciși de în urma acțiunilor militare ale Rusiei.  

”Ştiu că peste 40 de militari ucraineni au fost ucişi, iar alte câteva zeci au fost răniţi şi că aproximativ zece civili au fost ucişi” în întreaga Ucraină, a declarat Oleksii Arestovici.

Victimele au fost omorâte în atacurile cu rachete și aeriene ale rușilor, a precizat Arestovici.

Un oficial din cadrul Ministerului de interne de la Kiev a declarat, în urmă cu câteva ore, că este posibil ca numărul victimelor din rândul miliatarilor ucraineni să fie mult mai mare, chiar de sute de morți, potrivit Mediafax.

„Inamicul a lansat atacuri intense de artilerie asupra unităților noastre din estul țării, precum și asupra centrelor de comandă și control și a aeroporturilor militare din alte regiuni ale țării.”, a precizat Oleksiy Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, potrivit agenției Ukrinform.

Rușii au pornit atacul asupra Ucrainei în dimineața zilei de joi, 24 februarie 2022. Vladimir Putin a anunțat în zorii zilei că a ordonat armatei sale să înceapă o operațiune militară în Donbas, după ce separatiștii din zonă au spus că există o creștere a „agresiunii ucrainene”.

Rusia a anunțat că a anihilat toate sistemele de apărare ucrainene

Armata rusă a pătruns în țara vecină prin peninsula Crimeea și a atacat mai multe baze militare și orașe ucrainene. Printre acestea se numără unitatea militară din Podolsk (regiunea Odesa), Mariupol (Regiunea Donețk), Brovarî (regiunea Kiev), Genicensk (regiunea Herson) și nu numai.

Între timp, Rusia a anunțat oficial că a reușit să anihileze toate sistemele de apărare ale Ucrainei.

„Infrastructura militară, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare și aviația militară din Ucraina sunt dezactivate de arme de înaltă precizie“, se arată într-un comunicat al  Ministerului Apărării din Rusia.

Poziția SUA privind conflictul ruso-ucrainean

La scurt timp după atacul Rusiei asupra Ucrainei, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a transmis un mesaj ferm potrivit căruia SUA nu va trimite trupe militare în Ucraina.

„Nu vom fi implicați într-un război cu Rusia și nici nu vom trimite soldați în Ucraina ca să ne luptăm cu Rusia.

Nu știu de câte ori trebuie să vă mai spun: nu există nicio posibilitate ca președintele să trimită soldați americani în Ucraina care să lupte cu Rusia”, a declarat Jen Psaki într-o conferință de presă.

Citește și: „Ucraina, apel urgent către populație: ‘Alăturați-vă Armatei dacă puteți ține o armă în mână’”

Urmăriți Playtech.ro și pe