Cresc salariile pentru acești români. Mărirea uriașă de care au avut parte într-un singur an

Cresc salariile pentru acești români. Mărirea uriașă de care au avut parte într-un singur an
Mărire uriașă de salariu pentru unii români

Veste uriașă pentru o categorie de români! Unii dintre angajați se bucură de o mărire de salariu uriașă. Despre ce sector este vorba? Piața muncii în cauză are în sfârșit parte de un anunț îmbucurător.

Mărire uriașă de salariu pentru acești români

Piața muncii care a fost grav afectată de starea vremii din ultima vreme are parte în sfârșit de vești bune. Aceasta dă semne să își revină și după problemele indicate de pandemie. Concret, cresc salariile în Agricultură și Zootehnie.

Românii care lucrează în acest sector au luat cunoștință cu noul anunț încă din prima parte a anului, când salariile au crescut cu 46% față de a doua jumătate a anului 2020.

Chiar după perioada menționată bilanțul pe piața muncii a indicat rezultate consistente ca urmare a creșterii activității angajaților și candidaților, arată și platforma de recrutare online BestJobs. Sursa citată mai arată și că cele mai mari salarii nete revin în IT / Telecom, Medicină / Sănătate, Inginerie şi Management, iar în Agricultură şi Zootehnie.

”Și în prima jumătate din 2021, cele mai mari salarii nete rămân în IT / Telecom, Medicină / Sănătate, Inginerie și Management, conform raportului BestJobs. Mai mult, s-au înregistrat creșteri salariale pentru toate domeniile de activitate, cele mai mari fiind în Agricultură & Zootehnie (cu 46% față de a doua jumătate a lui 2020), în Educație & Training (cu 43,8%) și în Administrativ & Secretariat (cu 39,3%).

La polul opus, domeniile în care salariile au rămas aproape la același nivel cu 2020 sunt: Au pair / Babysitter / Curățenie (cu o creștere de doar 11%), Securitate & Militar (cu doar 5,1%) și Resurse Umane (cu doar 3,8%), arată raportul BestJobs.

„Am promis, am făcut!”

Angajații români își doresc un job full-time după un an greu încercat și plin de incertitudine pe toate planurile. Concret, 8 din 10 doritori vor stabilitatea vizavi de sectorul profesional mai mult decât altădată. Alți 55% își doresc să lucreze într-o companie privată, în special în multinațională.

Un top al celor mai doriți angajatori este condus de către Enel, urmat de Allianz Technology, Alpha Bank România, Deichmann şi Continental Automotive. În timpul acesta, mai bine de 27% din oameni lua în considerare schimbarea locului de muncă la începutul lui 2021 din cauza lipse oportunităților de dezvoltare.

„Am promis, am făcut! Comisia Europeană estimează o creștere economică de 7.4% în 2021 pentru România. CEA MAI MARE creștere economică din UE! Sectorul privat a răspuns pozitiv la măsurile implementate până acum și are încredere că ne vom ține de TOATE reformele anunțate”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI