Ce salarii există la Prima TV. Cât ajunge să câștige un producător sau un reporter acolo

Ce salarii există la Prima TV. Cât ajunge să câștige un producător sau un reporter acolo
Ce salarii există la Prima TV. Cât ajunge să câștige un producător sau un reporter acolo

Prima Tv este unul dintre cele mai vechi posturi de televiziune din România. Am aflat câți bani câștigă un reporter sau un producător care lucrează în trust.

Ce salarii există la Prima TV. Cât ajunge să câștige un producător sau un reporter acolo

Salariile din presă diferă mult în funcție de postul tv sau redacție, iar vedete precum Andreea Esca ajung să câștige mii de euro din prezentarea jurnalului de știri.

Cu toate acestea, cazul ei reprezintă excepțiile, pentru că există o mare echipă în spate, de la producători, redactori și reporteri.

Ei bine, un redactor cu o experiență în domeniu de cel puțin 4 ani este răsplătit de Prima Tv cu 2000 de lei pentru un job full time. Asta în timp ce un producător câștigă între 2000 și 4000 de lei.

Salariile oferite de Prima Tv sunt mai mici decât nivelul mediu al salariilor din presă, conform playlab, care scrie că un reporter câștigă între 2.300 și 3.326 lei.

De menționat este că majoritatea jurnaliștilor lucrează pe Drepturi de Autor, iar asta pentru că firmele din domeniul media vor să evite taxele din cărțile de muncă.

De exemplu, în clasamentul salariilor, meseria de jurnalist este pe locul 618, iar pe locul 1 se află poziția de Director General, adică o funcție de conducere care este răsplătită lunar cu sume cuprinse între 4.699 și 26.202 lei.

Ce vedete sunt la Prima Tv

Prima Tv a fost înființat în anul 1997 și este una dintre principalele televiziuni generaliste. S-a remarcat prin show-uri inedite și personaje cunoscute în lumea mondenă din România. Seriale precum Trăsniții în NATO, Mondenii sau emisiuni precum Cireașa de pe Tort ori Cronica Cârcotașilor sunt printre cele mai cunoscute și longevive producții din istoria postului tv.

Printre vedetele Prima Tv se numără Andreea Berecleanu, Dragoș Pătraru, Sebastian Zachmann, Ioana Maria Moldovan, Cristi Brancu, Șerban Huidu sau Horia Vîrlan.

Recent, și Anca Serea s-a alăturat echipei de la Prima Tv și prezintă Focus Sport. În plus, Diana Bart este prezentă cu emisiunea Flash!Monden, o emisiune în care vorbește despre peisajul showbizului românesc și discută ultimele evenimente mondene.

Cristi Brancu s-a alăturat și el echipei Prima Tv, după o pauză de la televiziune.

„Am avut, la finalul anului trecut, multe discuţii legate de proiecte, dar proiectul Prima TV mi s-a părut mai solid şi mai pozitiv pentru viitor. Cred că, în ceea ce facem, anumite subiecte câştigă încă atenţie tocmai prin lipsa unei alternative. Şi aici venim noi. Cu primăvara!

Aici am ocazia să lucrez cu o echipă care doreşte să facă performanţa fără compromisuri. Audienţă prin decentă. Căutam şi găsim subiecte puternice, cu celebrităţile autentice ale României, care o să vă facă inima să bată”, a spus el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI