Cresc pensiile şi salariile, e oficial, potrivit lui Marcel Ciolacu care a făcut astfel anunţul zilei despre veniturile românilor. Conform liderului PSD, acestea vor fi mărite începând cu 1 ianuarie 2023. Mai multe detalii, în rândurile articolului de mai jos.
Și de data aceasta, Marcel Ciolacu a dat asigurări că pensiile și salariul minim vor crește în România, însă nu a spus un pocent sigur pentru creșterea veniturilor pensionarilor.
Pensiile, cel mai sigur urmează să se mărească de la 1 ianuarie cu procentul inflației de anul trecut.
„Sunt două lucruri clare. În acest moment, facem bugetul pe anul viitor. Pentru prima dată, nu îl mai facem pe cifre, ci pe programe. Toate aceste lucruri se vor întâmpla de la 1 ianuarie. Noi avem două legi: una că pensiile se indexează cu inflația din anul precedent.
INS îți dă abia prin martie statisticile. Părerea mea este că trebuie respectată această lege. Mai avem o lege trecută prin Parlament, care spune că mărim pensiile cu 40%. Mai avem 11%, ca să ajungem la 40%, plus indexarea inflației. Ce am hotărât foarte clar este că mărim cel puțin cu 10%”, a spus Marcel Ciolacu despre veniturile pensionarilor.
Șeful PSD a mai spus și la cât va ajunge salariul minim pe economie în România de la 1 ianuarie 2023, dar și ce înseamnă mărirea pensiilor cu 10% pentru bugetul țării.
„Apoi, mărim salariul minim la 3000 de lei. Efortul pentru mărirea pensiilor cu 10% este de 11 miliarde de lei.
Discuția la mine a fost foarte clară, sunt două legi pe care vreau să le aplic. Aș pleca de la inflație, pentru că nu trebuie să jucăm doar pe acest an.
Mi se pare corect să ai și o perspectivă, pentru că de anul viitor, dacă știi că respecți legea indexării pentru inflație, știi cum construiești bugetul.
Eu văd că trendul globalizării se duce în Europa, din ce în ce mai mult se va manifesta suveranitatea țărilor”, a mai spus Marcel Ciolacu, care este și președintele Camerei Deputaților, conform romaniatv.net.
Și premierul României a spus că pensiile vor fi mărite din 2023, dar la fel nu a putut preciza procentul concret.
„În ceea ce privește procentul am să continui să afirm că trebuie să se încadreze în posibilitățile bugetare, dar undeva nu mai mult de 11%, pentru că orice procent dincolo de 11% impactează pe deficitul la bugetul de pensii”, spunea săptămâna trecută premierul Nicolae Ciucă.