19 nov. 2021 | 10:02

Cresc pensiile, salariile și alocațiile de la 1 ianuarie 2022. PSD și PNL au ajuns la un acord

News
Cresc pensiile, salariile și alocațiile de la 1 ianuarie 2022. PSD și PNL au ajuns la un acord
Cat vor incasa pensionarii

PNL și PSD par să fi ajuns la un acord comun cu privire la subiectul creșterii pensiilor și a salariului. Vești bune pentru pensionarii cu pensii mici.

Vești bune pentru pensionari

Liberalii și social-democrații ar fi ajuns la un consens pentru creșterea pensiilor cu 10% și a salariului minim la 2.550 de lei.

În plus, pensionarii care au venituri foarte mici, vor primi un bonus singurlar de 1.200 de lei pentru facturi. Cele două partide au convenit în ultima rundă de negocieri cum vor crește pensiile și alocațiile pentru copii, începând cu 1 ianuarie 2022.

În aceleași negocieri s-a vorbit și despre majorarea salariului minim la 2.550 lei. Creșterea care afectează cel mai mult bugetul statului este a pensiilor, care vor fi mărite cu 10% din 1 ianuarie.

Tot de la începutul anului viitor, pensia minimă va crește de la 800 la 1000 de lei. Impactul bugetar este estimat la minim 10 miliarde de lei.

În plus, o veste bună pentru pensionarii cu venituri mici. Cei care încasează o pensie de până la 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie un sprijin de 1.200 de lei pentru a suporta mărirea de prețuri la utilizăți. Această sumă se plătește o singură dată pe an, în luna ianuarie.

Cele două partide au mai convenit ca cei care încasează o pensie de peste 4.000 de lei vor plăti contribuții pe sănătate de 10%. În plus, alocațiile vor crește și ele începând cu prima zi din anul 2022, conform surselor citate de g4media.

Cresc alocațiile și salariul minim

Pentru copiii între 0 și 2 ani alocația va fi de 600 de lei, iar pentru copiii de peste 2 ani va fi 243 de lei.

În plus, persoanele cu handicap vor primi anual a 13-a indemnizație. PNL și PSD au discutat despre creșterea salariului minim brut de la 1 ianuarie la 2.550 de lei.

Acest lucru a fost deja stabilit prin hotărâre a Guvernului Cîțu din 6 octombrie 2021. O persoană va lua în mână 1.524 de lei, adică cu peste 130 de lei mai mult față de salariul minim din momentul de față.

Salariul minim va fi acordat pentru o perioadă de maximum 2 ani. După această perioadă, cele două părți trebuie să crească salariul sau să desfacă contractul de muncă.

Angajatul va fi evoluat profesional astfel încât să fie încadrat într-o grilă de salarizare superioară. Așadar, va fi ilegal ca cineva să fie angajat pe salariul minim mai mult de doi ani.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro