Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2023. Câți lei primesc elevii în plus

Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2023. Câți lei primesc elevii în plus
Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2023. Câți bani în plus va da statul român elevilor. Ce au decis liderii coaliției de guvernare.

Anunț pentru părinți și elevi. Liderii coaliției de guvernare au decis și creșterea veniturilor acordate de stat pentru minori. Din nefericire, sume este una neînsemnată. Află în rândurile de mai jos cu cât cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2023.

Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2023

Liderii coaliției de guvernare s-au întrunit, luni seară, 21 noiembrie, pentru a discuta despre introducerea unor noi măsuri de ajutor financiar, începând din luna ianuarie 2023. Pe lista subiectelor de dezbatere s-a aflat și problema veniturilor încasate de părinți pentru copii, sub forma alocației de stat.

„Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial. Trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, luni seară.

Liderii PNL, PSD și UDMR au decis majorarea alocațiilor copiilor. Totuși, procentul de creștere a veniturilor este de-a dreptul nesemnificativ în multe dintre cazuri. Potrivit unui anunț făcut de șeful Guvernului, alocațiile ar urma să fie actualizate cu suma ratei inflației.

În prezent, copiii cu vârsta de până în doi sau trei ani primesc, de la stat, 600 de lei. Minorii cu vârsta între 2 și 18 ani încasează, sub formă de alocație de stat, suma de 243 lei. Rata inflației înregistrată anul trecut a fost, potrivit INS, 5,1%. În cazul în care calculele se fac raportat la acest procent, veștile nu sunt neapărat bune.

Câți lei vor primi elevii în plus

Câți bani vor primi elevii de la 1 ianuarie 2023. Majoritatea copiilor, care fac parte din grupa de vârstă 2-18 ani, vor primi doar câțiva lei în plus la sumele actuale, dacă majorarea alocațiilor va fi realizată în funcție de inflația de anul trecut.

Potrivit unui calcul realizat de edupedu.ro, minorii 2-18 ani vor primi în plus la alocația actuală o sumă de doar 12 lei.

Noile alocații, ce vor fi acordate de la data de 1 ianuarie 2023, vor fi de 255,4 lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani. În cazul copiilor de până în doi sau trei ani, alocațiile au fost majorate la suma de 630,6 lei.

În altă ordine de idei, liderii coaliției de guvernare au decis, luni seară, să introducă noi măsuri de sprijin financiar pentru diverse categorii sociale. Pensionarii cu venituri de până în 2.000 de lei și vârste peste 60 de ani vor primi 1.400 de lei în plus pentru achitarea facturilor la energie electrică.

Citește și: Pensionarii care vor primi ajutoare din 2023. Cine va lua și 1.000 lei de la stat

De asemenea, veterinarii de război și văduvele de război se vor bucura de indemnizații mai mari. Amintim că alocațiile de stat oferite acestora au fost înghețate în anul 2018. Acum, Guvernul vrea să le mărească veniturile cu 30 de procente.

Urmăriți Playtech.ro și pe