Creatura stranie descoperită în adâncul oceanului. Are capul transparent
Care este creatura stranie descoperită în adâncul oceanului. Are capul transparent și ochi globulari verzi, neobișnuiți. Creatura ciudată a fost descoperită de o echipă de oameni de știință de la Institutul de cercetare Monterey Bay Aquarium, din SUA. Echipa pilota de la distanță un submersibil lângă coastele Californiei când a făcut descoperirea.
Creatura stranie descoperită în adâncul oceanului
Creatura stranie descoperită în adâncul oceanului este, de fapt, un pește denumit și Maropinna microstoma. Ea trăiește la adâncimi între 600 și 800 de metri, fiind un loc unde lumina Soarelui nu ajunge.
Acest animal marin este unul neobișnuit, având trăsături ciudate: cap transparent care își expune ochii strălucitori și verzi în formă de globuri ce se pot uita în sus pentru a căuta hrană, dar se pot roti și înainte.
Imaginile din Golful Monterey, aflat la sud de San Francisco, i-au fascinat pe oamenii de știință și pe pasionații de viața marină din oceane.
De asemenea, biologii de la MBARI din Statele Unite au observat creatura în largul coastelor Californiei, utilizând un vehicul comandat de la distanță.
Însă acest fel de pește nu este la prima apariție. El a fost descris pentru prima dată în anul 1939, când a fost observat în apele adânci ale oceanelor Atlantic, Pacific și Indian.
În mare parte, corpul peștelui este închis la culoare, partea superioară a capului este transparentă, iar ochii îi sunt vizibili. Biologii sunt de părere că ciudata creatură și-a dezvoltat un simț puternic al văzului, ca urmare a mediului în care trăiește, acolo unde lumina solară nu este prezentă.
Atunci când vede o pradă potrivită, creatura atacă în întuneric și o înghite rapid. Cum ochii săi uimitori strălucesc de un verde luminos, cercetătorii cred că peștele a dezvoltat un filtru de lumină, ce îi permite să ignore razele soarelui, atunci când ajunge în ape mai puțin adânci.
Alte creaturi ciudate care trăiesc pe fundul oceanelor
Pe fundul oceanelor se regăsește o lume acvatică fascinantă și există creaturi care uimesc prin aspectul lor nemaiîntâlnit. Printre ele se numără și sepia vampir care trăiește la adâncimi ale oceanului între 600 şi 900 de metri. Numele i se trage de la „manta” sa, pe care poate să o întoarcă pentru a se acoperi cu ea când vrea să se ascundă. Manta sa mai este acoperită și de spini cărnoși, iar dacă sepia vampir se agită suficient, ea va elibera un mucus albastru bioluminescent din capetele brațelor ca să uimească prădătorii.