Creatura bizară descoperită de un pescar: „Părea ciudat, cu un singur ochi” FOTO

Creatura bizară descoperită de un pescar: „Părea ciudat, cu un singur ochi” FOTO
Creatura bizară descoperită de un pescar

Un pui de rechin dintr-o specie rară a fost descoperit de un pescar în Indonezia. Creatura bizară se afla în interiorul unui rechin adult, care a murit după ce a fost capturat de mai mulți pescari. „Am găsit trei pui, dar unul dintre ei părea ciudat, cu un singur ochi. Și culoarea lui era ciudată”, a declarat unul dintre oamenii care l-au descoperit.

O creatură bizară descoperită în intestinul unui rechin adult a șocat pescarii din Indonezia

Un pui de rechin dintr-o specie rară i-a șocat pe mai mulți pescari din Indonezia. Detaliul neobișnuit la acest pui este ochiul pe care îl avea în mijlocul capului. Rechinul albinos ciclop a fost găsit în burta unui rechin gestant, care a murit după ce a fost prins în plase, în timp ce pescarii navigau prin provincia Maluku. Rechinul adult a fost curățat și tăiat, iar când i s-a îndepărtat intestinul a fost descoperit în interior micuțul rechin alb. El avea un ochi în mijlocul capului și o culoare alb-lăptoasă, înotătoarele și alte părți ale corpului deja formate.

Andy, în vârstă de 29 de ani, a declarat că rechinul ar fi putut fi gestant cu bebelușul rar înainte de a fi prins accidental în plasă pe 10 octombrie. El a spus: „Am găsit trei bebeluși în stomac, dar unul dintre ei părea ciudat, cu un singur ochi. Și culoarea era ciudată, ca laptele”. Pescarii au raportat incidentul la biroul local marin înainte de a preda rechinul. Creatura era deja fără viață când au găsit-o.

Creatura bizară descoperită de un pescar: „Părea ciudat, cu un singur ochi” FOTO
Un fetus albinos de rechin ciclop a fost scos din burta unui rechin gestant, capturat în Indonezia

Puiul de rechin avea o afecțiune numită Cyclopia, o deformare care face ca embrionul să formeze un singur ochi în loc de doi. Cealaltă afecțiune a sa, albinismul, este o condiție rară, caracterizată prin producerea unei cantități de melanină foarte mici sau chiar prin absența acestui pigment, potrivit dailymail.co.uk.

A mai fost descoperit un astfel de rechin și în 2011

Un pescar a scos din burta unui rechin taur gestant, capturat în Golful California, în vara anului 2011, un fetus albinos de rechin ciclop. Cercetătorii au examinat creatura și au spus că este autentică, deși este puțin probabil ca ea să supraviețuiască după naștere. Felipe Galvan Magana, expert în rechini la Centro Interdisciplinario de Ciencias del Mar din Mexic, aprecia că acest tip de afecțiune congenitală este extrem de rară, ciclopia ducând de cele mai multe ori la moartea fătului.