23 dec. 2022 | 08:55

Crăciun cu vreme de Paşte. Temperaturile cresc brusc în România, prognoza meteo pentru următoarele zile

Vremea Meteo
Crăciun cu vreme de Paşte. Temperaturile cresc brusc în România, prognoza meteo pentru următoarele zile
Crăciun cu vreme de Paşte. Cum va fi vremea în următoarele zile în țara noastră. Prognoza meteo de sărbători.

Mai sunt doar două zile până la Crăciun. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au actualizat prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Chiar dacă, în ultimele ore, vremea în România a fost anormală, în Capitală având loc prima ninsoare, meterologii anunță Crăciun cu vreme de Paşte în acest an.

Crăciun cu vreme de Paşte

A fost vreme anormală în România, în ultimele 24 de ore. În București, a căzut prima ninsoare din an din regiune. La Bâlea Lac, în schimb, au fost înregistrate temperaturi cu plus. Cum Crăciunul bate la ușă, specialiștii de la ANM au actualizat prognoza meteo și au venit cu noi informații privind condițiile meteorologice din următoarele zile.

Urmează o creștere a temperaturilor în următoarele zile, în mai toată țara. Ninsoarea care a căzut în ultimele 24 de ore se va topi. Prima zi de Crăciun, 25 decembrie, se va asemăna, mai degrabă, cu o zi de Paște. Temperaturile maxime vor atinge valori între 4 și 14 grade Celsius, potrivit directoarei ANM Gabriela Băncilă.

Este foarte posibil ca, în unele regiuni, valorile maxime să depășească pragul de 14 grade Celsius. În Capitală și în zonele din sudul țării, s-ar putea raporta temperaturi chiar și de 15 grade Celsius. Și la altitudini mari, valorile termice vor fi pozitive.

Așadar, de Crăciun, în anul 2022, nu vom avea ninsori, potrivit specialiștilor. În general, iarna 2022-2023 va fi urma cu puține precipitații, în comparație cu anii precedenți.

Cum va fi vremea după Crăciun

Vremea se schimbă radical de Crăciun. După această sărbătoare, va urma o scădere treptată a temperaturilor. Rămâne de văzut cum se va prezenta prognoza meteo pentru Revelion, însă valorile termice ce urmează ne trimit cu gândul la o zi de Paște, de sfârșit de martie – început de aprilie.

„Există destul de multe discordanțe, în unele perioade, între prognozele pe care le propun materialele pe care le folosim. O astfel de instabilitate există în soluțiile de prognoză pentru perioada dintre Crăciun și Revelion. Tendința aceasta ar fi de menținere, în primă fază, a unor temperaturi mai ridicate decât în mod normal, pentru ca ușor-ușor acestea să scadă”, a explicat directorul ANM Gabriela Băncilă, într-o intervenție la DIGI24.

Variațiile de temperatură au loc ca urmare a activității ciclonice din Atlanticul de Nord și Scandinavia. Circulația atmosferică a fost mai intensă, până de curând, în zona de est a Europei. Din această cauză, temperaturile au scăzut semnificativ în ultimele săptămâni.

Acum, însă, estul continentului are de-a face cu un aer mai cald, de origine oceanică, pe fondul activității ciclonice. Aceasta din urmă este caracterizată de mult dinamism, astfel încât există posibilitatea ca vremea să se schimbe brusc.