Cozi imense în trafic. Anunțul poliției pentru șoferi, în mini-vacanța de Rusalii

Cozi imense în trafic. Anunțul poliției pentru șoferi, în mini-vacanța de Rusalii

Mii de bucureșteni au plecat sâmbătă dimineață spre stațiunile montane și spre cele de pe litoral, pentru a petrece minivacanța de Rusalii, iar cozile s-au format atât pe autostrada Soarelui, spre Constanța, cât și pe Drumul Național 1, spre stațiunile montane.

Cozi imense în trafic în minivacanța de Rusalii

Astfel, aglomerația de pe Autostrada Soarelui e provocată și de lucrările de reabilitare a drumului care fac ca pe sensul către litoral să se circule doar pe o singură bandă de la kilometrul 24 la 27, conform Centrului Infotrafic.

De asemenea, Poliția le transmite șoferilor că pot folosi ruta alternativă DN3 București-Fundulea-Lehliu Gară, cu continuare pe DN3 către Drajna, de unde se poate intra pe autostrada A2. Mai mult, cozi s-au format și pe DN1, în zona localității Comarnic, potrivit Centrului Infotrafic.

Menționăm că aglomerația vine pe fondul relaxării regulilor impuse de guvern și a redeschiderii sezonului turistic.

Cum va fi vremea duminică, în prima zi de Rusalii

Vremea se anunță în continuare caldă, iar după orele amiezii instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. De asemenea, vor fi și înnorări și perioade în care se vor se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de durată ale vântului, vijelii și grindină, local în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țări, dar și pe spații mici în rest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, cantitățile de apă se anunță a fi mai însemnate. Menționăm că temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade Celsius, iar cele minime între 7 și 17 grade.

În săptămâna 1 – 8 iunie, vremea a fost mai rece decât este normal, dar în doua săptămână din luna iunie, perioada 8 – 15 iunie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantitățile de apă prognozate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunea nord-vestică a acesteia

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI