Cosmonautul Dumitru Prunariu, mesaj pentru toți românii care cred că Pământul este plat

Cosmonautul Dumitru Prunariu, mesaj pentru toți românii care cred că Pământul este plat
Teoria că Pământul este plat, demotată de Dumitru Prunariu

Așa cum există teoriile conspirațiilor, sau alte teorii ciudate, așa există și teoria ”Pământului plat”. În ultimii ani au apărut adevărate culte pe marginea acestei teorii a faptului că Pământul este plat. Există și documentare, unele serioase, altele ironice, pe marginea celor care încă mai cred că Pământul este plat. Având experiența zborului în spațiul cosmic, celebrul cosmonaut român, Dumitru Prunariu a decis să vorbească celor care cred în această teorie.

Teoria că Pământul este plat, demotată de Dumitru Prunariu

Membrii Flat Earth Society, susțin că Pământul este plat. Plimbându-se pe suprafața planetei, arată și se simte plat, spun aceștia. Așa că consideră că toate dovezile contrare, cum ar fi fotografiile prin satelit ale Pământului ca o sferă, sunt fabricări. Fabricări ale unei „conspirații rotunde a Pământului” orchestrată de NASA și alte agenții guvernamentale.

Problema este că au început să apară și în România oameni care au ajuns să creadă că într-adevăr Pământul este plat. Singurul cosmonaut român care a ieșit în spațiul cosmic, Dumitru Prunariu, ar avea autoritatea să susțină sau nu teoria. Astfel că, domnia sa a decis să le transmită un mesaj românilor care cred în această teorie:

”Cum ar putea să fie plat, dacă te învârți în jurul lui, pe o orbită?! Au încercat să mă convingă și pe mine că pământul este pl. Într-un mall m-a recunoscut o persoană, sobră, inginer, care mi-a spus că face parte dintr-o astfel de organizație, că cei care susțin acest lucru au adus multe dovezi asupra faptului că Pământul este plat și mă roagă să intervin și eu și să fac aceeași afirmație.

I-am zis, omule, eu am zburat în jurul Pământului… Poate v-ați înșelat, nu ați zburat cumva așa… Nu, pământul este rotund, uită-te la imagini luate din spațiul cosmic…. Pot fi contrafăcute – a zis el. Deci teoria asta a conspirației a dus la niște evoluții în mintea umană total aberante, normal că Pământul este rotund, toate planetele sunt rotunde, soarele este rotund, ele respectă teoriile lui Kepler de deplasare în spațiu.”, a declarat Dumitru Prunariu.

Teoria are din ce în ce mai mulți adepți

Credința că Pământul este plat a fost descrisă ca teoria supremă a conspirației. Potrivit conducerii Flat Earth Society, rândurile sale au crescut cu 200 de persoane, în principal americani și britanici, pe an începând din 2009.

Judecând după efortul exhaustiv, pământenii au investit în realizarea teoriei pe site-ul lor, precum și  apărându-și opiniile lor pe care le oferă în interviurile media și pe Twitter. S-ar părea că acești oameni cred cu adevărat că Pământul este plat.

Adepții teoriei că Pământul este plat cred că fotografiile Pământului sunt photoshopate. Dispozitivele GPS sunt făcute pentru a-i face pe piloții de avion să creadă că zboară în linii drepte în jurul unei sfere atunci când zboară de fapt în cercuri deasupra unui disc. Motivul pentru care guvernele lumii ascund adevărata formă a Pământului nu a fost stabilit. Adepții teoriei cred că este probabil financiar.

”Pe scurt, în mod logic ar costa mult mai puțin să falsifice un program spațial decât să îl aibă de fapt, astfel încât cei din Conspirație profită din finanțarea pe care NASA și alte agenții spațiale o primesc de la guvern”, pagina de întrebări frecvente a site-ului Flat Earth Society explică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI