Cosmin Olăroiu, cel mai bogat șomer din lume. Câte milioane de euro primește

Cosmin Olăroiu, cel mai bogat șomer din lume. Câte milioane de euro primește
Cosmin Olăroiu, șomer de lux

Vestea plecării lui Cosmin Olăroiu din China a făcut înconjurul presei sportive. Decizia acestuia de a renunța la Jiangsu Suning a venit pe fondul unor tensiuni existente, încă de anul trecut. Acum, revenit în țară, titratul antrenor român se poate considera un șomer de lux.

Cosmin Olăroiu, șomer de lux

Unul din cei mai titrați antrenori români ai ultimilor ani, se poate lăuda cu un palmares de invidiat. Cosmin Olăroiu, după ce a dus Steaua până în eșalonul superior al Cupei UEFA, a devenit cel mai bine plătit antrenor român.

Asta s-a datorat și sumelor primite prin contract cu echipele din Arabia Saudită și, cel mai recent cu Jiangsu Suning. Despărțirea de clubul chinez, conform presei locale, a venit pe fondul unor probleme financiare, ca efect al pandemiei.

În noiembrie 2020, Federația chineză de fotbal lua decizia de a micșora toate salariile jucătorilor și a antrenorilor din campionat. Decizia a nemulțumit pe multă lume, mai ales pe jucătorii și antrenorii străini, printre care și Cosmin Olăroiu.

La primul său mandat ca antrenor la Jiangsu Suning, Olăroiu câștiga campionatul, și ajungea cu Jiangsu Suning până în finala cupei. Tensiunile financiare, dar și de ordin tehnic, l-au determinat pe român să renunțe la contract.

Numai că, informațiile, aflate de Playsport.ro, spun că titratul atrenor român primește de la chinezi 10 milioane de euro. Suma era prevăzută ca și clauză contractuală, în cazul unor litigii de acest gen. Cu alte cuvinte, Cosmin Olăroiu primește un șomaj de lux, în valoare de  10 milioane de euro de la Jiangsu Suning.

După despărțirea de Jiangsu Suning, cum era de așteptat, au apărut noi oferte. Cea mai importantă a venit de la Al Hilal, echipa antrenată pentru moment de Răzvan Lucescu. Numai că, contractual, Cosmin Olăroiu, până la stingerea litigiului, este obligat să nu antreneze altă echipă, deci de aici și refuzul ofertei saudiților.

Afaceri de milioane de euro în România

Încă de pe vremea când antrena în Arabia Saudită, Cosmin Olăroiu și-a pus o mare parte din bani la adăpost. Românul, prin fiul său, a reușit să investească câteva milioane de euro în afaceri imobiliare, în România.

Conform unor relatări anterioare, făcute de redacția Impact.ro, s-a aflat că afacerile îi merg bine, și îi aduc și profit. Afacrea pe care o deține în România în acest moment Cosmin Olăroiu este evaluată la aproximativ 20 de milioane de euro, ceea ce nu e de ici-de-colo.

Banii au fost investiți într-un complex rezidențial, construit la malul mării, în celebra stațiune Mamaia. Cu banii care-i vin de la Jiangsu Suning și cu profiturile de pe urma afacerii din România, Olăroiu poate trăi liniștit, până la stingerea clauzei contractuale cu chinezii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI