Cosmin Contra pleacă de la națională după umilința cu Spania: „Nu mi-am îndeplinit obiectivul”

Cosmin Contra pleacă de la națională după umilința cu Spania: „Nu mi-am îndeplinit obiectivul”
Cosmin Contra pleacă de la națională după meciul Spania - România, scor 5-0, în preliminariile Euro 2020

România a pierdut ultimul meci din campania de calificare la Euro 2020, scor 0-5 cu Spania și a terminat pe locul 4 în grupa F a preliminariilor. După umilința cu ibericii, selecționerul Cosmin Contra a anunțat că pleacă de la echipa națională, întrucât nu și-a îndeplinit obiectivul.

Cosmin Contra pleacă de la națională după meciul Spania – România, scor 5-0, în preliminariile Euro 2020

Contractul lui Cosmin Contra a expirat după ultimul meci din campania de calificare la Euro 2020, iar selecționerul a anunțat că nu își va mai prelungi înțelegerea întrucât nu a reușit să își îndeplinească obiectivul stabilit în momentul în care a semnat cu Federația Română de Fotbal.

„Am luat decizia de a nu mai continua! De ce? Pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul şi am spus-o, dacă nu îmi îndeplinesc obiectivul, o să plec de la echipa naţională. Decizia mea e luată dinainte şi comunicată la cine trebuia comunicată. După meciul cu Suedia, decizia a fost luată”, a declarat Cosmin Contra după meciul Spania – România 5-0.

Selecționerul le-a cerut scuze suporterilor pentru campania dezatruoasă și a anunțat că nu va merge la tragerea la sorți pentru barajul programat în primăvara anului viitor.

„Poţi să pierzi un meci împotriva Spaniei fără probleme, dar să nu ai atitudine şi să nu alergi într-un meci cu dubla campionă europeană şi mondială spania, asta nu o să accept niciodată. Poate dacă egalam la ocazia lui Puşcaş (n.r la scorul de 0-1) poate că altul era rezultatul meciului. Mă aşteptam la o altă reacţie, dar faptul că nu am câştigat contra Suediei ne-a afectat clar. Întotdeauna vinovatul principal este antrenorul, eu îmi asum această vină. Sper ca băieţii să înţelegă că fără o schimbare de atitudine din partea tuturor nu poţi face nimic. În ultimele meciuri nu am reuşit să ajung la ei, să-i fac să înţeleagă miza acestor meciuri”, a spus Contra.

România s-a clasat pe locul 4 în grupa F a preliminariilor Euro 2020, cu 14 puncte acumulate în 10 meciuri. Spania (26 de puncte) și Suedia (21 de puncte) s-au calificat la turneul final de anul viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI