Cosmin Contra nu vrea să plece de la națională. Ce se întâmplă cu tricolorii

Cosmin Contra nu vrea să plece de la națională. Ce se întâmplă cu tricolorii
Cosmin Contra a ales să rămână deocamdată la echipa națională. Foto: prosport.ro

România – Suedia s-a jucat vineri, 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională din București, în runda cu numărul 9 din preliminariile Euro 2020. Românii au pierdut un meci decisiv cu Suedia, scor 0-2. Pe Arena Națională, în fața a 50.000 de spectatori, elevii lui Cosmin Contra au evoluat slab și nu au avut nicio șansă în fața scandinavilor.

Echipa României va înfrunta astăzi Spania, în ultimul meci din Grupa F a preliminariilor Campionatului European 2020. Înainte de ultimul său meci pe banca tricolorilor din această campanie, selecționerul Cosmin Contra a vorbit despre starea tricolorilor și a spus că se consideră îndreptățit să conducă naționala și la meciurile de baraj din martie.

 

De ce nu pleacă Cosmin Contra de la Națională?

În ciuda rezultatelor extrem de modeste din preliminariile EURO 2020, campanie în care România nu a învins nicio echipă importantă din grupă, Cosmin Contra se bazează pe meciurile din Liga Națiunilor și spune că ar fi corect să continue pe banca tricolorilor și la baraj. Selecționerul admite însă că, după meciul cu Spania, va lua o decizie în privința viitorului său.

”Sunt îndreptățit să rămân până la meciurile de baraj, dar sunt un tip care analizează foarte bine ceea ce s-a întâmplat la națională. S-au întâmplat și lucruri bune. Realitatea e că nu am reușit nicio victorie cu cele trei echipe importante din grupă. După meciul de mâine plus alte zile de gândire, voi lua o decizie.”, a spus Contra la conferința de presă de dinaintea duelului de la Madrid.

Cosmin Contra nu a dorit să comenteze mai multe pe seama evenimentelor care vor urma după meciul cu Spania, însă a recunoscut că, după duelul cu ibericii, el și președintele Federației Române de Forbal (FRF), Răzvan Burleanu, vor fi ulterior disponibili pentru discuții cu presa.

Cosmin Contra: „Sunt îndreptățit să rămân până la meciurile de baraj” Foto: dpa/Hepta/Sport Pictures
Cosmin Contra: „Sunt îndreptățit să rămân până la meciurile de baraj” Foto: dpa/Hepta/Sport Pictures

Înainte de meciul dezastruos cu Suedia de vineri seară, în presă se vehicula că, cel mai probabil, Cosmin Contra va fi demis de FRF, în evenetualitatea unei înfrângeri. Conducătorii din fotbalul românesc sunt nemulțumiți de rezultatele obținute de reprezentativa antrenată de Cosmin Contra, care a reușit victorii doar cu Malta și Insulele Feroe în actuala stagiune de calificare. În plus, Contra nu a știut să gestioneze conflictele de la echipa națională și a făcut o serie de gafe care i-au atras antipatia.

De pildă, partida de vineri seara de pe Arena Națională s-a soldat cu câteva incidente majore, în care suporterii români au început să strige lozinci cu caracter rasist din tribune. Imediat, announcerul stadionului a făcut apel la spectatori pentru a înceta cu asemenea manifestări. Tricolorii au protestat pentru câteva momente, iar jocul s-a reluat fără probleme.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI