Coronavirusul i-a distrus memoria atât de rău unui tânăr, încât nu-și mai recunoaște familia. Ce explicație au medicii

de: Ionuț Vieru
01 04. 2021

Un tânăr a rămas cu sechele după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Acesta nu își mai recunoaște propria familie, lucru care arată cât de periculos este COVID-19. Odată cu manifestările ce sunt organizate în mai multe orașe, medicii ne aduc aminte cât de periculos este acest virus și cât de mult ne poate afecta viața.

Deficiențe psihice după COVID-19

Medicii încearcă să ne amintească cât de periculos este virusul, după ce mai oamenii au ieșit să protesteze în stradă împotriva noilor restricții impuse de Guvern. Orice persoană poate fi afectată pe viață de sechele pulmonare, respiratorii, cardiace, renale, chiar și probleme neurologice severe. În unele cazuri, infecția cu COVID-19 a scos la iveală manifestări psihice ce nu au fost cunoscute până în acest moment. Este vorba despre cazul unui bărbat de 32 de ani. Acesta a fost diagnostica pozitiv cu virusul pe 12 martie 2021.

După 14 zile, bărbatul s-a prezentat la Spitalul „Sfântul Spiridon” pentru analize. Acesta avea un ușor deficit mental și înainte, însă după infecție, a devenit mai grav. A fost trimis la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Bărbatul a mers la consultație împreună cu soție deoarece nu se mai înțelegea cu nimeni. Nu cunoștea pe nimeni din jur și nu răspundea normal la indicațiile medicilor. Soția era foarte îngrijorată. Ea a spus că înainte se comporta normal și că în momentul de față abia se înțelege cu el.

Cei ce nu cred în COVID-19 sunt așteptați voluntari în spitale

Pacienții ce sunt infectați cu coronavirus suferă de insuficiență respiratorie cronică. Aceștia, din păcate, devin dependenți de oxigen. Unii dintre ei vor avea nevoie de un concentrator de oxigen acasă pentru o perioadă lungă de timp. În unele cazuri, chiar și pentru restul vieții. Medicii ne atrag atenția cu privire la pericolele virusului. Odată cu manifestările desfășurate, doctorii îi invită pe cei ce nu cred în COVID-19 să facă voluntariat în spitale.

Dacă există persoane care pot deveni voluntari și care pot ajuta sistemul medical în această stare de alertă produsă de pandemia COVID-19, suntem foarte bucuroși. Pot ține pe cineva de mână, pot sprijini pe cineva, evident, li se oferă echipament de protecție. Dacă ajută și dacă simt durerea unui pacient, s-ar putea să-și schimbe perspectiva și să înțeleagă care este gravitatea acestei boli, a precizat un medic ieșean.

În prezent, oamenii au ieșit în stradă să protesteze împotriva noilor restricții impuse de Guvern. Manifestările sunt prezente în marile orașe din România.