19 oct. 2020 | 12:09

Cele mai mari probleme din România ating cote alarmante. Cu ce dificultăți se confruntă oamenii zilnic

Știri generale
Cele mai mari probleme din România ating cote alarmante. Cu ce dificultăți se confruntă oamenii zilnic
Cele mai mari probleme din România ating cote alarmante. Cu ce dificultăți se confruntă oamenii zilnic

În contextul Programului ”Aer curat pentru Europa”, Comisia Europeană a invitat mai multe state membre, inclusiv România. Întâlnirea avea ca scop procedurile de încălcare a legii privind poluarea excesivă a aerului.

Comisia Europeană: Cele mai mari probleme din România ating cote alarmante

Comisia considera, în 2018, că România nu a luat măsurile care ar fi trebuit să fie puse în aplicare încă din 2007, menite pentru a proteja sănătatea cetățenilor.

CE a solicitat României să ia măsuri orientate spre viitor, rapide și eficiente  pentru a menține perioada de nerespectare cât mai scurtă posibil. Poluarea aerului este un factor major în încălzirea globală. În același timp, se pune un accent din ce în ce mai mare pe rezolvarea acestei probleme. Comunitățile urbane profită de tehnologia informației și tehnologiile de comunicații pentru a îmbunătăți controlul emisiilor de mediu și a poluării fonice.

Poluarea aerului din marile orașe poate reduce speranța de viață cu până la 22 de luni. Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat de OMS, în mai 2016 și actualizat în 2018, majoritatea orașelor mari se confruntă cu această problemă. Peste 80% din zonele urbane ating niveluri de poluare a aerului mult peste valorile acceptabile. Puteți urmări calitatea aerului în România, în timp real, aici.

Cele mai mari probleme din România ating cote alarmante. Cu ce dificultăți se confruntă oamenii zilnic

Comisia Europeană: Poluarea și serviciile medicale slabe sunt nemulțumirea populației României

”Aproximativ șapte milioane de oameni mor în fiecare an din cauza expunerii la particule fine din aerul poluat care duc la boli precum accident vascular cerebral, boli de inimă, cancer pulmonar … și infecții respiratorii.”, spune raportul OMS.

Cu toate măsurile impuse de Comisia Europeană și avertizările OMS, România nu a reușit să implementeze corect toate directivele. Cei de la CE au făcut un studiu în România asupra calității aerului din marile orașe, care a scos la iveală faptul că 13.000 de locuitori din 41 de localități urbane nu sunt mulțumiți de calitatea aerului. Orașele alese au fost  Cluj-Napoca, Oradea, Alba Iulia, Brașov, Drobeta Turnu Severin , Timișoara, Sighișoara, Slatina și Iași.

Cu ce dificultăți se confruntă oamenii zilnic

Pe de altă parte sondajula fost făcut folosind Eurobarometrul Flash Instrumetul celor de la Comisia Europeană a ajutat la verificare și ai calitatea serviciilor de sănătate. Și în acest caz procentele au arătat o nemulțumire referitore la cum sunt gestionate aceste servicii. Sondajele au fost făcute de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Banca Mondială. Slaba calitate a serviciilor medicale vine în urma unor carențe vizibile.

Datorită procesului de aderare la Uniunea Europeană, României, prin Comisia Europeană, i sa cerut să armonizeze legislația cu cerințele europene Cu toate acestea, există încă un decalaj între evoluțiile legale și implementarea efectivă pe teren, în principal rezultatul unei capacități administrative reduse. Unalt motiv este lipsa mecanismelor de responsabilitate la nivel local, comunicarea inadecvată între instituțiile publice. Mai departe, un alt motiv al serviciilor de sănătate slabe sunt abilitățile de management insuficiente în rândul funcționarilor aleși la nivel local, personal de nivel și administrativ.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro