Coronavirus la naţionala de handbal a României! Anunţ oficial făcut de FRH

Coronavirus la naţionala de handbal a României! Anunţ oficial făcut de FRH
Laura Moisă nu își va putea ajuta colegele la această ediție a Campionatului European

România s-a calificat în faza principală a grupelor la Campionatul European de Handbal datorită victoriei cu Polonia. Dar pentru accederea în semifinalele competiţiei se anunţă o misiune aproape imposibilă. Pentru că „tricolorele” vor porni cu zero puncte din prima fază a grupelor. În vreme ce Norvegia va avea patru, iar Germania două. Se va alătura şi Croaţia, care va avea minimum două puncte. Plus două dintre Spania, Olanda şi Serbia. Doar primele două clasate dintre cele şase merg în semifinale.

România pornește cu zero puncte în grupele principale la Campionatul European din Danemarca

Misiunea României va fi îngreunată şi după anunţul pe care l-a făcut astăzi Federaţia Română de Handbal. Laura Mosă, fostă Chiper, a fost testată din nou pozitiv cu noul coronavirus. Astfel că nu se va mai putea alătura lotului condus de Bogdan Burcea la acest turneu final. Selecţionerul spera că se va putea bază pe Moisă şi Crina Pintea, şi ea infectată cu Covid-19, în faza grupelor principale. Dar va fi nevoit să îşi facă strategia tot fără ele.

„La testarea RT PCR efectuată astăzi, rezultatul a fost din nou pozitiv. Începând cu data de 6 decembrie 2020, Laura a fost testată zilnic. Conform noilor informări emise de EHF, jucătoarele care au stat în izolare mai mult de 7 zile nu vor mai putea intra în competiție, astfel că Laura nu se va putea realătura echipei României la acest turneu final”, se anunţă în comunicatul oferit de FRH.

România a fost învinsă de Norvegia, scor 20-28. Va juca trei partide în faza principală a grupelor, dintre care doar una a fost stabilită. Va înfrunta Croația, care a reușit două victorii spectaculoase până acum în competiție. A trecut de Olanda, campioana mondială, și de Ungaria. Chiar primele două favorite ale acelei grupe. Pentru celelalte locuri care asigură calificarea se luptă Olanda, Serbia și Ungaria. Programul meciurilor României va fi stabilit în funcție și de rezultatele de azi din grupa C.

Meciurile se vor juca tot la Kolding, în Danemarca, unde au fost programate și partidele din prima fază a grupelor. Primul meci al României este programat joi, 10 decembrie. Iar adversară va fi echipa clasată pe locul 2 în grupa C. Primele două clasate din această grupă de șase vor merge mai departe în semifinale. Norvegia pornește cu patru puncte, maximum posibil. La fel speră să reușească și Croația, care va înfrunta Serbia în ultima etapă a grupei principale. Meciurile din semifinale sunt programate pe 18 decembrie, iar finala este pe 20 decembrie.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI