Ești în pană de idei atunci când vine vorba de deserturi de post? Dacă nu mai știi cum ce să îi îndulcești și răsfeți pe membrii familiei tale, noi venim în ajutorul tău cu o rețetă de cornulețe absolut delicioase. Descoperă, din rândurile de mai jos, care este ingredientul secret ce trebuie adăugat pentru ca acestea să aibă o frăgezime aparte. Sigur vor fi pe placul tuturor!
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert de post, aceste cornulețe sigur vor face deliciul întregii familii. Ba mai mult, cu siguranță îți vor aminti de cele pe care le făceau mamele și bunicile noastre pe vremuri.
Ingrediente:
Pentru ca aceste cornulețe să iasă fragede, ingredientul secret ce se adaugă este borșul, care le oferă o textură aparte. Așadar, pentru început, se pun într-un recipient borșul, vanilia sau aroma dorită, și drojdia, care trebuie sfărâmată, și se amestecă bine, până când se obține o consistență uniformă.
Se adaugă apoi un praf de sare și uleiul, după care se amestecă din nou. Următorul pas este adăugarea făinii și frământarea aluatului, care trebuie mai apoi lăsat la dospit.
Citește și: Anna Lesko, rețetă specială de cornulețe cu gem. Ingredientul care face diferența
După ce acesta a crescut, se întinde pe un fund sau pe o planșetă mai mare și, cu ajutorul unei farfurii, se decupează o formă rotundă, care se împarte în triunghiuri mai mici. Se trece apoi la umplerea conulețelor: cu rahat, gem, mac, nucă, după preferințe. Umplutura se pune pe capătul mai mare al fâșiei de aluat, după care se rulează ușor.
Cornulețele se pun apoi în tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor la o temperatura de 200 de grade Celsius, pentru 10-15 minute, cât se rumenesc puțin. După ce se scot de la cuptor este bine să fie tăvălite prin zahar vanilat, pentru ca acesta să se prindă cât mai bine.
Rețeta de cornulețe de post este gata, acestea fiind numai bune de savurat.