Cornulețe cu gem nu lipsesc niciodată din farfuria cu prăjituri. Cele mai bune sunt cornulețele făcute de bunici, rețeta transmisă din generație în generație. Încercați următoarea rețetă și spuneți-ne ce părere aveți.
Cornulețele se fac foarte repede, nu veți avea nevoie de multe ingrediente sau de foarte multe cunoștințe în bucătărie. Pe lângă asta, sunt foarte gustoase. Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:
Pentru început, puneți într-o cratiță încăpătoare sare, zahăr, ulei și apă, după care o veți pune pe foc și lăsați apa să fiarbă. După ce ați observat că a dat în clocot, îndepărtați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească până în momentul în care este călduță. Nici prea fierbinte, dar nici rece.
După, adăugați drojdia și amestecați foarte bine cu un tel. Separat, cerneți făina într-un bol și adăugați treptat aluatul și frământați cu mâna. La final, aluatul ar trebui să fie elastic și să nu se lipească de mâini.
Acoperiți totul cu un prosop și lăsați la dospit timp de circa 20-30 de minute, într-un loc cald. După ce a trecut maxim jumătate de oră, împărțiți aluatul în două părți egale.
Mai apoi, presărați masa cu făină, întindeți două foi rotunde, cu o grosime de circa 2 milimetri. Tăiați totul în așa fel încât să aveți 11 triunghiuri, după puneți umplutura pe marginea mare a triunghiului, aproximativ o linguriță, și răsuciți cornulețele.
Așezați cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și introduceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Vor fi gata în momentul în care observați că sunt rumenite.
La final, presărați zahăr pudră și serviți. Poftă bună!