09 mai 2024 | 20:28

Cornulețe cu gem ca la bunica. Ce trebuie să adaugi în aluat ca să iasă super pufoase

Sfaturi Culinare
Cornulețe cu gem ca la bunica. Ce trebuie să adaugi în aluat ca să iasă super pufoase
Cum să faci cele mai bune cornulețe cu gem

Cornulețe cu gem nu lipsesc niciodată din farfuria cu prăjituri. Cele mai bune sunt cornulețele făcute de bunici, rețeta transmisă din generație în generație. Încercați următoarea rețetă și spuneți-ne ce părere aveți.

Rețetă cornulețe cu gem ca la bunica

Cornulețele se fac foarte repede, nu veți avea nevoie de multe ingrediente sau de foarte multe cunoștințe în bucătărie. Pe lângă asta, sunt foarte gustoase. Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:

  • 100 ml apă
  • 90 ml ulei
  • 13 g drojdie proaspătă
  • un vârf de cuțit de sare
  • un praf de zahăr
  • 270 g făină
  • gem sau dulceață pentru umplutură
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Pentru început, puneți într-o cratiță încăpătoare sare, zahăr, ulei și apă, după care o veți pune pe foc și lăsați apa să fiarbă. După ce ați observat că a dat în clocot, îndepărtați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească până în momentul în care este călduță. Nici prea fierbinte, dar nici rece.

După, adăugați drojdia și amestecați foarte bine cu un tel. Separat, cerneți făina într-un bol și adăugați treptat aluatul și frământați cu mâna. La final, aluatul ar trebui să fie elastic și să nu se lipească de mâini.

Acoperiți totul cu un prosop și lăsați la dospit timp de circa 20-30 de minute, într-un loc cald. După ce a trecut maxim jumătate de oră, împărțiți aluatul în două părți egale.

Mai apoi, presărați masa cu făină, întindeți două foi rotunde, cu o grosime de circa 2 milimetri. Tăiați totul în așa fel încât să aveți 11 triunghiuri, după puneți umplutura pe marginea mare a triunghiului, aproximativ o linguriță, și răsuciți cornulețele.

Așezați cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și introduceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Vor fi gata în momentul în care observați că sunt rumenite.

La final, presărați zahăr pudră și serviți. Poftă bună!

Parteneri
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute
Redactia.ro
Scrisoarea dureroasă a unei foste vecine a lui Georgescu în Austria. „Îl cunosc. Renunț la cetățenie”
Click.ro
Cine este Bogdan Peșchir, programatorul care a făcut donații de peste un milion de euro în campania lui Călin Georgescu
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
A fost mare petrecere la Craiova de ziua lui Cătălin Botezatu! Vica Blochina și Raluca Bădulescu au făcut senzație cu ținutele lor! Imaginile spun tot!
Unica.ro
Mare schimbare pentru români. Se vinde un celebru supermarket
EVZ.ro
Cristina Pucean, declarație de dragoste pentru Bogdan de la Ploiești! Imaginea cu care confirmă că formează din nou un cuplu | FOTO
Spynews
Lovitură pentru Călin Georgescu. Anunțul venit de la Parchetul General
Capital.ro
Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, a confirmat relația cu fiul Ozanei Barabancea. Cum l-a fotografiat pe Andrew în pat
Avantaje
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Mediaflux
Cum s-au cunoscut Diana Bulimar și iubitul ei, Radu Dumitrache. Cei doi au planuri de nuntă și participă în noul sezon Power Couple
Spynews.ro
Cine e bruneta care a detronat manelele din trending. Misha Miller, virală internațional pe TikTok cu piesa „Bam Bam”
Antena 1
Actori din 'Singur acasă' care au murit de când filmul a fost lansat
Shtiu.ro