Cornel Dinu a explodat în scandalul momentului: ”Când francezii ne fac ţigani, nu e rasism?!“

Cornel Dinu a explodat în scandalul momentului: ”Când francezii ne fac ţigani, nu e rasism?!“
Cornel Dinu, despre scandalul de rasism. Sursa foto: prosport.ro

Cornel Dinu a explodat în scandalul momentului și s-a întrebat-când francezii ne fac ţigani, nu e rasism?! Ce a mai spus fostul mare internaţional vizavi de cazul Sebastian Colțescu, acuzat de rasism, vedeți un pic mai jos.

Cornel Dinu, comantarii acide vizavi de evenimentul stârnit de Sebastian Colțescu. ”O idioţenie! O mare idioţenie!”

Cornel Dinu a comentat evenimentul care a isterizat planeta fotbalului şi a cauzat abandonarea meciului PSG-Istanbul Basaksehir.

Ce s-a întâmplat, marţi seară, pe stadionul ”Parc des Princes“ a intrat în istoria grupelor Ligii Campionilor, fiind, practic, un episod fără precedent. Dar chiar dacă Sebastian Colţescu a greşit, folosind neinspirat apelativul de „negru“, nu este cea mai scandaloasă dovadă de rasism văzută vreodată pe un stadion.

Evenimentul nefericit a devenit un scandal internațional

Astfel, Cornel Dinu s-a arătat indignat de modul în care evenimentul nefericit a devenit un scandal internaţional. ”O idioţenie! O mare idioţenie! (n.red. – ce s-a întâmplat la Paris). Pe noi ne fac unii şi alţii ”ţigani” şi nu mai zice nimeni nimic. Nu mai sare UEFA în sus, nu mai zice ultra-democrata Turcie nimic, de francezi nu mai amintesc că ei sunt printre cei dintâi care ne-au gratulat cu drăgălaşul apelativ gitan”, a spus Cornel Dinu pentru Fanatik.

Omul de fotobal a amintit un exempu din anii 1990, mai exact de la Camipnatul de Fotbal, când presa din Franța ne fpcea țigani.

Cum ne-au tratat francezii la CM 1994

Vă amintesc că în 1994, la Campionatul Mondial din SUA, presa democrată din Franţa democrată se declara uimită de minunile făcute de „ţiganii din România”. Auoleu, „ţiganii din România”? Ăsta nu-i rarsism? Ei au voie?! Nu-mi amintesc de proteste ale autorităţilor române”, a mai spus Cornel Dinu.

Nu este singurul episod în care românii au fost făcuți țigani prin intermediul fotbalului. ”Apoi, în 2002, un afiş de prezentare a meciului dintre Franţa şi România îi avea la ei pe Zinedine Zidane, Thierry Henry sau Robert Pires, iar la noi imaginea era a unui ţigan lăutar care cânta la vioară, „une gitane vertueuse”. Cu George Enescu la vioară nu puteau pune?! Motto-ul afişului era: „Ciocnirea dintre culturi”. Merci beaucoup, soeur française!”, a mai amintit Cornel Dinu.

Fotbaliștii români au vrut să protesteze. Cine i-a oprit

La acea vreme, fotbaliștii naționalei au vrut să boicoteze într-un fel modul în care ne-au tratat francezii, dar au primit ordin de la București să își vadă de fotbal.

Mizeria aia a provocat nemulţumirea fotbaliştilor noştri, ştiu că au propus chiar boicotarea meciului, în semn de protest, dar li s-a transmis de la Bucureşti că nu e momentul să se dea… cocoşi şi, în consecinţă, să pună batista pe… vioară! Despre ce vorbim noi aici?!”, a mai precizat Cornel Dinu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI