05 oct. 2020 | 20:52

Copilul care a avut 50 de mame. Totul despre bebelușii din orfelinate închiriați pentru practică

Știri generale
Copilul care a avut 50 de mame. Totul despre bebelușii din orfelinate închiriați pentru practică
Copiii nimănui: Bebelușul cu 50 de mame, dar nicio familie

Cazul șocant al copilului care a avut 50 de mame. Povestea tristă a bebelușilor închiriați pentru practică. Cum se întâmplă așa ceva în orfelinate, în ce cadru se desfășura totul și care era scopul?

Copiii nimănui: Bebelușul cu 50 de mame, dar nicio familie

Lumea medicală și cea științifică au avut alt puls de la finele Primului Război Mondial, iar de atunci știința și cercetarea sunt într-o continură creștere, precum este și credința în acest domeniu. Oamenii începeau să prindă conturul științelor exacte și a studiului a oricărui lucru, iar chiar și tradiția maternității devenise subiect bun de predat la universitate. Noua perspectivă a dus astfel la folosirea bebelușilor orfani într-un program numit: „program al copiilor de încercare”, care se practica în Statele Unite ale Americii.

Totul se petrecea astfel: Universitățile aveau câte un departament numit Economie Domestică, unde se desfășurau programe care le învățau pe femei să se ocupe de casă în mod eficient, să fie bune gospodine și mame de excepție, tot ceea ce trebuia să întrupeze femeia. În sistem era prezent și cursul „copii de încercare”, care le permitea femeilor să-și dezvolte abilitățile materne.

Bebelușii scoși periodic din orfelinate pentru a educația femeilor

Bebelușii scoși periodic din orfelinate pentru a educația femeilor

50 de școli din SUA au luat exemplul

50 de școli din SUA au împrumutat copii din orfelinate drept voluntari incapabili de refuz din anii 1920 până în 1970. Universitatea Cornell i-a numit „Domecon” („Domestic Economics” – Economie Domestică”) pe copiii aduși acolo. În schimb, Universitatea din Illinois a botezat copiii după clădirea în care erau plasați. Astfel, în timpul cursului atipic un sugar putea să fie pus la culcare de o mamă și să fie trezit de o alta. Programul era de altfel foarte strict, iar tuturor femeilor înscrise trebuia să le vină rândul. Pe timp ce creșteau, iar copiii deveneau mai mari, aceștia erau returnați orfelinatelor.

Un lucru benefic al programului era că micuții beneficiau de grijă, mâncare, adăpost curat și dragoste, dar pe de altă parte ajungeau tot la locul de unde erau luați, cel mai probabil mai confuzi. Cercetătorii erau îngrijorați că acest lucru ar fi putut afecta capacitatea lor de a dezvolta legături emoționale în viața lor de adult. Până acum, nu există niciun studiu care să fi urmărit vieților copiilor „Demacon” sau ale celorlalți „copii de încercare” din cadrul cursurilor.

Copiii din programul "copii de încercare", botezați de Universități

Copiii din programul „copii de încercare”, botezați de Universități

Transformarea SUA odată cu Primul Război Mondial

„Ascensiunea Statelor Unite către statutul de super-putere a început în anul 1917, o dată cu intrarea sa în Primul Război Mondial. După sfârșitul conflictului, președintele Woodrow Wilson avea o mare viziune pentru pacea care urma să fie încheiată, dar nu a reușit să o pună în practică. Pornind de la această viziune, în America s-a născut un conflict între idealiștii și realiștii politici, care continuă și astăzi. „Sarajevo, varianta secolului XXI.” Așa a calificat politologul american Anne-Marie Slaughter situația din China, unde există un conflict teritorial între mai multe state privind câteva insule, scrie Spiegel. Analogia cu perioada antebelică este clară” (Sursa: historia.ro)

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Plata în numerar. Limitele introduse de la 1 ianuarie 2025
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Taxă impusă la bancomate. Avertisment pentru cei care scot banii cash de la ATM
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro