Copil de 6 ani operat de urgență după ce un dulap a căzut peste el într-un centru comercial din București

Copil de 6 ani operat de urgență după ce un dulap a căzut peste el într-un centru comercial din București
Copilul de 6 ani va fi operat de urgență

De cele mai multe ori, atunci când auzim de accidente în care sunt implicați copii, ne cutremurăm. Dar, de cele mai multe ori, genul acesta de situații se întâmplă și datorită neglijenței părinților. Astăzi, în magazinul Bucur Obor, din sectorul 2, din nefericire, a avut loc un incident tragic. Un copil de 6 ani, lipsit de supravegherea părinților, a ajuns aproape strivit de un dulapt. Conform polițiștilor, părinții și minorul au plecat de la fața locului, dar au fost identificați ulterior. La această oră medicii de la spitalul Grigore Alexandrescu îl au sub observație pe cel mic și i-ar fi făcut și o primă evaluare medicală, urmând a fi și operat.

Lipsa de supraveghere poate avea repercursiuni fatale

Incidentul de astăzi poate fi un exemplu de „așa nu!”. Conform martorilor, un minor de 6 ani ar fi tras de un dulap, în incinta magazinului Bucur Obor. Ca urmare a acestui fapt, dulapul ar fi căpzut peste cel mic, mai spun martorii. S-a sunat imediat la 112, dar până să ajungă echipajele de la SMURD și poliție, părinții au luat decizia de a-l duce ei la spitalul Grigore Alexandrescu din București. Polițiștii Secției 8 au reușit să-i identitifce pe cei trei, ulterior, iar la această oră micuțul ar putea intra în sala de operație.

„În data de 20.05.2022, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că un minor ar fi fost lovit, în incinta unui complex comercial, de un dulap. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 8, precum și echipaj de prim ajutor, dar minorul nu a mai fost găsit la fața locului.

Din primele verificări a  rezultat că acest eveniment a avut loc, dar imediat părinții și copilul ar fi părăsit locația. În urma verificarilor efectuate de către Secția 8 Poliție, a fost identificată familia, minorul fiind la acest moment în evaluare medicală la un spital din Sectorul 1. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii situației de fapt și de drept.”, au transmis polițiștii.

Minorul dus de urgență la spitalul Grigore Alexandrescu

După incident, așa cum scriam anterior, părinții au luat decizia de a merge imediat la spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde a fost supus unor examinări de urgență. Conform medicilor de aici, micuțul de 6 ani va avea nevoie de o intervenție chirurgicală la Neurochirurgie, spun cei de la Libertatea. De altfel, purtătorul de cuvânt al spitalului a certificat starea de sănătate a micuțului, cât și decizia de a fi operat.

„A ajuns la spitalul nostru. Are un traumatism cranian care necesită intrarea de urgență în sala de operație la Neurochirurgie. A venit somnolent, adus de părinți”, a explicat medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului, pentru Libertatea.

Polițiștii de la Secția 8 au mai anunțat că se vor face verificări pentru a se constata cum s-a ajuns în această situație, rezultatele fiind comunicate public ulterior.