Doi copii din Florești au murit după ce televizorul la care se uitau a explodat

de: Daniel Ștefan
19 02. 2019

Doi copii din raionul Florești, în Republica Moldova, și-au pierdut viața după ce televizorul la care se uitau a explodat. Bubuitura a fost auzită și de un vecin, care a anunțat echipele de urgență.

Mai rar se întâmplă astfel de tragedii în timp ce te afli în mijlocul unor activități casnice cât se poate de inofensive…aparent. Televizorul ar trebui să fie unul dintre cele mai sigure obiecte din casă atât timp cât este utilizat adecvat și dacă este în stare tehnică bună.

Nu la fel pot spune și părinții celor doi copii, frați, o fetiță de trei ani și un băiețel de patru ani. Tragedia s-a petrecut pe 18 februarie, în satul Sănătăuca, din raionul moldovenesc Florești.

Potrivit informațiilor transmise de ofițerul de presă aș Inspectoratului de Poliție Florești, echipele de intervenție au fost anunțate de către un vecin al familiei respective, care a auzit bubuitura puternică, urmată apoi de incendierea casei. Probabil, omul s-a temut că focul ar putea ajunge și la gospodăria sa și nici el nu s-a gândit că tocmai televizorul a făcut victime.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, pompierii și medicii de la Urgență. În urma cercetărilor, s-a ajuns la concluzia că incendiul a pornit în urma exploziei unui televizor. Nici nu cred că era greu să-ți dai seama, mai ales dacă o fi fost un televizor foarte vechi, „peticit” pe principiul „lasă că mai merge și așa”.

În momentul producerii exploziei, tatăl celor doi copii se afla în curte cu alt fiu, cel mai mare, de șapte ani. Când au auzit bubuitura au mers în casă ca să-i scoată pe cei doi frați.

Ei au fost duși apoi la spitalul din orașul Camenca, dar n-au mai putut fi salvați.

De regulă acele televizoare „cu tub”, cum se spune popular, obișnuiau să fie adevărate butelii cu gaz, dar erai în perfectă siguranță dacă nu sufereau vreun șoc. Totuși, avem prea puține informații despre ce s-a putut întâmpla în camera unde copiii erau nesupravegheați.

Dacă televizoarele LCD și OLED nu mai au această problemă, nu la fel se poate spune și despre telefoane și chiar de la companii de top ca Samsung sau Apple. Vezi AICI un caz asemănător.