Consiliul Elevilor a făcut marele anunț. Cursuri online pentru toți elevii din România

Consiliul Elevilor a făcut marele anunț. Cursuri online pentru toți elevii din România
Consiliul Național al Elevilor a făcut Anunțul

În contextul majorării numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, Consiliul Național al Elevilor este de părere că școlile ar trebui să înceapă pregătirile pentru tranziția la educația exclusiv online.

Anunțul făcut de CNE. Cursuri online pentru toți elevii

Din cauza faptului că ne aflăm pe un trend ascendent al numărului de infectări cu noul coronavirus, CNE face apel la directorii unităților de învățământ preuniversitar, pentru a-și mobiliza resursele necesare pregătirii școlilor pentru tranziția la educație exclusiv online.

„Acesta e momentul pe care toți îl anticipam cu teamă: creșterea rapidă, incontrolabilă, a numărului de cazuri și apariția acestora inclusiv în unitățile de învățământ.

Facem apel la autorități, cu precădere la Ministerul Educației și Cercetării, la primari și la directorii unităților de învățământ, să ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziția la educația exclusiv online poate fi făcută oricând, dacă va fi nevoie.

Sănătatea elevilor și a profesorilor trebuie să aibă prioritate!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, potrivit unui comunicat remis miercuri.

Nu toți elevii își permit mască de protecție și dezinfectant

Potrivit Consiliului Național al Elevilor, pentru mulți dintre elevi, lipsa materialelor de protecție sanitară oferite de către autorități „și-a spus cuvântul”, ei aflându-se în imposibilitatea de a participa la cursurile fizice, întrucât „nu își pot permite” procurarea măștilor de protecție și a dezinfectanților în fiecare zi.

„În aceeași notă, pentru elevii care urmează cursurile de la distanță, fie din cauza faptului că se află într-o grupă de risc, fie pentru că școala lor este încadrată în scenariul galben sau roșu, absența dispozitivelor conectate la internet reprezintă un impediment major în garantarea accesului la educație. (…) Din aceste motive, considerăm că este extrem de important ca școlile să înceapă pregătirile pentru tranziția la educație exclusiv online, scenariu care pare din ce în ce mai probabil, de pe o zi pe alta”, mai afirmă Consiliul Național al Elevilor.

Cursuri online pentru toți elevii din România
Anunțul Consiliului Național al Elevilor. Cursuri online pentru toți elevii din România

De asemenea elevii mai spun că, majorarea accelerată a numărului de cazuri din școli este cu adevărat alarmantă, mai ales din cauza faptului că majoritatea sălilor de clasă nu sunt destul de spațioase pentru a putea asigura o distanță minimă de 1,5 m între elevii prezenți la cursuri și între cadrele didactice.

Conform datelor publicate de către Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2958 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, din 27.849 de teste efectuate la nivel național.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI